DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Huff a leggyorsabb a hivatalos WTCC-teszten

Monzában, az évindító médianappal egybekötött teszten összegyűlt a túraautó-világbajnokság mezőnye – legalábbis nagy része. A privát Citroennel Huff remekelt, a Hondának azonban nehéz napja volt.

Mind délelőtt, mind délután Rob Huff volt a teszt leggyorsabbja a Münnich Motorsport Citroenjével – a német alakulat a gyári csapat kiszállása után tett szert egy autóra. A bajnoki cím egyik esélyesének tartott Huff délelőtt futotta meg az abszolút legjobb időt 1:52.888-cal.

Az idén függetlenek között induló Citroenek mind gyorsnak bizonyultak: Bennani második, Tom Chilton negyedik, John Filippi hatodik időt futott délután. Az újonc Yann Ehrlacher harmadik lett az RC Motorsport Ladájával. Nem sikerült egy másodpercre megközelítenie Huffot a Volvónak, amelynél Nestor Girolami és Thed Björk mellett nem a teljes szezonra szerződtetett Nicky Catsburg, hanem a tesztpilótaként csatlakozó visszavonult Yvan Muller (mellesleg Ehrlacher nagybátyja) vezetett. Kétszer kellett megszakítani a körözést, Björk defektje, valamint Girolami balesete miatt.



A Honda napja feledhetően alakult, mivel a Civic alkatrészei fokozatosan érkeztek meg a nap során. Michelisz Norbert emiatt délelőtt nem is vezetett: délután 11. helyet ért el 20 körrel – összehasonlításként Huff 76-ot tett meg. Eredményesebb csapattársa, Ryo Michigami két hellyel előtte végzett, de 2,1 másodperccel elmaradt Hufftól. Thiago Monteiro 12., azaz leglassabb időt teljesített. Bár a Zengő Motorsport Nagy Dániellel és Aurelien Panisszal jelen van a helyszínen, ők nem vezettek.

A hivatalos évnyitó sajtóeseménynek csak a mai nap volt része: így bár a teszt holnap folytatódik, a szerda privát gyakorlásnak fog minősülni, időmérés nélkül.

A tesztnapról élő közvetítésben is beszámoltunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: