DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Citroenre vált Michelisz eddigi csapattársa

Elhagyja a Honda gyári csapatát 2012 WTCC-világbajnoka, Rob Huff - a brit pilóta az elmúlt éveket uraló Citroen egyik autójába ülhet be a Münnich Motorsport jóvoltából.

2016-ban Rob Huff végzett a harmadik helyen a három gyári Honda közül a WTCC pontversenyében Tiago Monteiro és Michelisz Norbert mögött - 2017-ben azonban már nem a japán gyártót fogja erősíteni. A 2012-ben világbajnoki címet szerző brit pilóta ugyanis visszatér korábbi csapatához, a Münnich Motorsporthoz és az utóbbi éveket uraló Citroennel igyekszik másodszor is révbe érni.

A 37 éves versenyző 2015 végén távozott a Ladától és ült be a Hondába, Monteiro és Michelisz Norbert mellé és végül hatodikként zárt - rögtön az első futamot megnyerte és négy dobogós helyet szerzett. 2013-ban hasonló körülmények között versenyzett már a Münnich Motorsportnál, amikor a gyári Chevrolet kiszállása után a privát csapatnál folytathatta egy Seat volánja mögött.

honda_1



"Nagyon örülök, hogy újra a barátaimmal, a Münnich Motorsportal indulhatok a WTCC-ben. Nagyon sikeres évünk volt együtt 2013-ban, izgatottak vagyunk, hogy most sokkal erősebb pozícióban állhatunk ismét össze: tapasztaltabbak vagyunk és természetesen az ultra versenyképes Citroennel indulhatunk" - mondta Huff.

"Természetesen amikor René Münnich azzal az ötlettel keresett meg, hogy mi lenne, ha Huff, a Münnich Motorsport és a Citroen csomag öszeállna 2017-ben, nem mondhattam nemet. Ez az az év, amikor reális esély nyílik arra, hogy egy privát csapat világbajnok legyen és ez is as célunk" - tette hozzá, világosan megfogalmazva a célkitűzést.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: