DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Lopez vissza akar térni a WTCC-be

Három bajnoki év túl sok kellemes emléket jelent ahhoz, hogy Jose Maria Lopez egyszer s mindenkorra végezzen a túraautózással. Visszavágyik, mert hiányol valamit, amit a Formula-E-ben és a WEC-ben sem kaphat meg.

A 33 éves argentin pilóta 2014 óta letaszíthatatlan volt a WTCC trónjáról, háromszoros világbajnokként pedig nem is volt nehéz új vadászterületeket találnia, miután a túraautózásból való kiszállás mellett döntött. Októberben már meg is kezdte új kalandját a Formula-E-ben a DS Virgin színeiben, novemberben pedig aláírta a Toyotához, aminek értelmében 2017-ben a csapat egyik LMP1-es autójának a kormányát is tekergetni fogja.

Persze sem az FE, sem a WEC nem az a sorozat, amely jutalmazná a koccanásig fajuló test-test elleni csatákat, így Lopeznek vissza kell szoknia az óvatosabb versenyzéshez - ami nem is ment azonnal, a Hong Kong ePrix-n ugyanis a csapattársával való rajt utáni érintkezés tette tönkre a napját.

lopez-wtcc



„Nagyon hiányozni fog, különösen a lökdösődések a versenyeken” - mondta a WTCC-ről Lopez. „Egy túraautóval kicsit keményebben lehet csatázni egymással, miközben ha egy formulaautóval hozzáérsz valakihez, máris mindennek vége. A WTCC-ben azonban ez még koránt sem jelenti a véget. A küzdelmet az is feszültté teszi, hogy nagyon rövidek a versenyek, így minden mozdulatunk rendkívül sokat számít a pályán. Fontos a jó időmérő, és jól kell tudnunk forgalomban is autózni a fordított rajtrácsok miatt, miközben vigyázunk az autóra.”

Bár még egy hónapja sincs, hogy utolsó versenyét teljesítette a Citroen túraautójában, Lopez érdekes módon már most a WTCC-vel való újraegyesülésről beszél.

„Sok dolog van, ami hiányozni fog, és egyelőre csak úgy köszönök el, hogy ’a későbbi viszontlátásra’. Szeretnék még kipróbálni pár dolgot a jövőben, de szerintem nyitott ajtókkal fognak várni, amikor visszatérek” - mondta az argentin, egyértelművé téve, hogy egyelőre még más sorozatokkal is vannak befejezetlen ügyei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: