DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Michelisz a világ 14. legjobb túraautósa (?)

Azért szükséges a címben található kérdőjel, mert a nálunk az ország legjobb autóversenyzőjévé választott magyar WTCC-pilóta egy szubjektív szavazáson érte el ezt a helyezést.

A TouringCarTimes.com a világ talán legnaprakészebb és legszakmaibb híroldala túraautózás terén, így talán van valamilyen mondanivalója annak, hogy Michelisz Norbertet egy harmincas listán a 14. legjobb pilótává választották annak szerkesztői. Persze az szavazás utolsó húsz helyezettjét végigböngészve (az első tíz nyilvánosságra kerülése még várat magára) a magyar rajongók kissé dühösek lehetnek, hiszen feltehetik a kérdést, hogy Norbi 14. helye mellett minek köszönhető Tiago Monteiro 11. pozíciója, hiszen a portugál csak egy „alattomos” manővernek köszönhetően tudta megelőzni versenyzőnket a Túraautó-világbajnokság összesítésében, Yvan Muller hathatós segítségével.



A Formula.hu gondozásában kiadott, 2016-os Autósport Évkönyvben található „Top 50 magyar autóversenyző” között az első helyet megszerző Micheliszről így írnak a TouringCarTimes oldalán: „Michelisz első szezonja gyári versenyzőként álomszerűen alakult. Új csapathoz, és új munkamódszerhez, valamint két kivételes versenyzőhöz, Tiago Monteiróhoz és Rob Huffhoz kellett alkalmazkodnia, ő pedig remekül állta a nyomást, és majdnem a csúcson fejezte be a szezont csapaton belül. Szezonbeli első győzelmére meglepetésre sokat kellett várni, de a tempója mindig megvolt, a TCR Beneluxban mutatott teljesítménye beugróként pedig megmutatta, mire képes olyan környezetben, ahol kisebb rajta a nyomás.

A magyar rajongók számára még egy vonatkozása is van az oldal listájának. A B3 Racing Team Hungary-val a TCR-ben versenyző, és idén negyedik helyet szerző Mat’o Homola lett a harmincadik a szavazáson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: