DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Az időmérő után tovább él Michelisz esélye

Michelisz Norbert a legjobb hondásként ötödik lett az időmérőn Katarban. Az esti Nyitó futam előtt 13 pontra csökkent a hátránya Tiago Monteiróval szemben.

Az időmérő előtti utolsó körözés eredményei alapján bizakodva várhatta az időmérőt Michelisz Norbert Katarban. Csütörtökön a második szabadedzésenugyanis a második leggyorsabb volt a mezőnyben, egyedül csapattársa, Tiago Monteiro előzte meg őt, de a portugál is csak kevesebb mint egy tizeddel volt gyorsabb nála.

michelisz-katar-2016-1



Az időmérőt Michelisz Norbert egy 2:02,295-ös első mért körrel kezdte, amivel a Q1 felénél is még az ötödik volt. Közben hondás csapattársa, Rob Huff túlkormányozottságra panaszkodott, és emiatt ekkor még nem is volt mért ideje. Norbi kilenc perccel a vége előtt jött ki egy újabb gyors körre, és 2:00,661-gyel az első helyre ugrott. Huff kocsijának túlkormányozottságát sikerült megoldani, háromtizedes lemaradással követte társát a második helyen.

López és Björk megelőzte a két Hondát, de a japán gyártónál elsősorban Tiago Monteiro miatt aggódhattak, aki sokáig a továbbjutó első 12-n kívül volt, de aztán egy perccel a vége előtt egy jó körrel megérkezett Norbi és Huff mögé. A magyar pilóta csapattársaira 3-4 tizedet verve, magabiztosan jutott tovább.

A Q2-ben Hugo Valente bal első felfüggesztése kitörött, és emiatt piros zászlóval szüneteltették az időmérőt. Az eset miatt lényegében egy gyors körre maradt lehetősége a többségnek. Norbi a negydik helyen végzett, és egyedüli hondásként jutott be a Q3-ba. Monteiro - aki a vb-harmadik helyért folytatott harcban a riválisa - hetedik lett, így ő a Fő futamon ebből a pozícióból, a Nyitó futamon a negyedik helyről rajtol majd.

michelisz-katar-2016-2

Michelisz Norbert hatodszor (ha a Hondák Marokkóban törölt eredményeit is beleszámoljuk, akkor hetedszer) jutott be a Q3-ba a szezonban, tehát a versenyek több mint a felén. Sajnos a gyors körön megütötte az egyik gumibálát, aminek következtében defektet kapott, nem is tudta befejezni a körét, pedig Mehdi Bennaninál gyorsabb volt, és a részideje alapján lehetett volna esély a negyediknél előkelőbb helyezésre is. A baleset után újabb piros zászló következett. Norbi az időmérő ötödik helyével egy pontot gyűjtött, és a Nyitó futamon a hatodik, a Fő futamon az ötödik helyről rajtol majd.

A Honda a Twitteren jelezte, hogy kihagyják a szezon utolsó MAC3 csapatidőfutamát, mert nem tudják időben megjavítani Michelisz Norbert megsérült autóját. 

A Nyitó futamot magyar idő szerint 19:20-kor, a Fő futamot 20:35-kor rendezik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: