DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Zengő Motorsport: Az utolsó versenyhétvége

Doha, Katar: Utolsó állomásához érkezett a 2015. évi FIA Túraautó-világbajnokság versenysorozata a közel-keleti emírségbe, Dohába. A MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert összetettben a hatodik helyről várja a folytatást.

A 2004-ben átadott Losail International Circuit először látja vendégül a WTCC népes mezőnyét és a világbajnoki sorozat életében először rendeznek lámpafényes éjszakai futamot. A thaiföldi pályával ellentétben ugyanis ez a pálya rendelkezik FIA licenccel és 2007-ig ez a sportlétesítmény büszkélkedhetett a legnagyobb állandó világítással rendelkező projekt titulussal, amit ma már a Yas Marina Circuit (Abu Dhabi) birtokol.  A versenypálya 5380 méter hosszú ahol a versenyzők kétszer 12 kört fognak megtenni pénteken. A legtöbb súlyt ismét a Citroenek fogják cipelni (+60 kg), a Hondákba +40 kg-ot, a Ladákba +10 kg-ot fognak beletenni.

02_Michelisz_02_resize



A világbajnoki cím sorsa már eldőlt, hiszen a Citroennel versenyző José María López behozhatatlan előnyre tett szeret márka és csapattársai előtt, de a második-harmadik hely sorsa még nem dőlt el, ugyan is Loeb és Muller között mindössze öt pont a különbség.

Ugyancsak nem dőlt el az összetett hatodik hely sorsa, hiszen Michelisz, a thaiföldi balszerencsés verseny után, csupán egy ponttal előzi meg márkatárását, a portugál Tiago Monteirot.

Valamint nem tudni még, kihez kerül a Yokohama Drivers’ Trophy ugyanis a magyar pilóta előnye csupán hét pont a marokkói Mehdi Bennanival szemben.

02_Michelisz_05_PORTRE_resize

Michelisz Norbert: Hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrepült a 2015-ös évad és immár a katari versenyhétvégére készülünk. Sajnos a legutóbbi futamok balszerencséjének következtében nehéz helyzetben vagyunk, hogy a szezon elején kitűzött célokat teljesítsük, de az utolsó, közel-keleti versenyhelyszínen is beleadunk mindent, hogy a szezont szép élményekkel fejezzük be. A versenypálya elsősorban nyújtott és lendületes kanyarjairól ismert, ahol a kevés előzési pont és a rettentő magas külső hőmérséklet jelenti majd a legnagyobb kihívást a versenyzőknek. A WTCC történetében ráadásul először, villanyfényes körülmények között bonyolítják majd le a két versenyfutamot, ami azonban nagy változást nem hoz az erőviszonyokat illetően. Nehéz hétvégére számítok, ugyanis továbbra is 40 kg büntetősúllyal versenyzünk majd, de ha ezúttal több szerencsénk lesz, mint legutóbb Thaiföldön, akkor remélem, hogy dobogón fejezzük be az évet!

Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője: Norbi az idei szezon utolsó versenyén Katarban küzd meg az elsőségért és a privát versenyzők bajnoki címéért. A rajongókkal együtt izgatottan várjuk a futamot, hogy láthassuk Norbit, amint minden tehetségét, ambícióját és elszántságát latba vetve száguld végig az éjszakai pályán, hogy elérje céljait. Hatalmas büszkeség számunkra, hogy vállalatcsoportunkhoz hasonlóan Norbi Magyarországról indulva nemzetközi szinten képes versenyezni a legkiválóbbakkal.

Az időterv merőben eltér a korábbiaktól, mivel a három edzést csütörtökön, az időmérőt és a futamokat pénteken tartják meg.

Csütörtök:

10:30 – 11:00 Teszt

17:00 – 17:30 Szabadedzés 1.

19:30 – 20:00 Szabadedzés 2.

Péntek:

13:00 – 14:00 Időmérő (Élőben az Eurosporton és az M4-n)

19:05 – 21:15 Futamok (Élőben az Eurosporton és az M4-n)

footer

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: