DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Lopez elsétált a célig, Michelisz a dobogón

A WTCC első futama a portugáliai Vila Real utcáin nem hozta a hétvége előtt várt izgalmakat. Jose Maria Lopez vezetésével a Citroen kettős győzelmet aratott, míg Michelisz a rajtnál alapozta meg 3. helyét.

Lopez megtartotta az első helyet a rajt után, míg Sebastien Loeb szintén gond nélkül maradt a második. Mögöttük azonban elég komoly tolakodás alakult ki, elsősorban Hugo Valente miatt, akinek autójával valami nem volt rendben, így a többieknél lassabban haladt, és mindenki próbálta őt kikerülni. A francia ki is állt az első kör végén, Michelisz pedig ennek köszönhetően örökölte meg a harmadik helyet, amit tartani is tudott a leintésig.

Az első kör kivételével akciómentes maradt a verseny, Lopez simán nyert Loeb előtt, Micheliszt pedig a két gyári Honda, Gabriele Tarquini és a hazai közönség előtt szereplő Tiago Monteiro követték a célban.

A 9-10. helyről startoló két Citroen 4, illetve 2 helyet tudtak javítani, így lett Ma Csing-hua a 6., Yvan Muller pedig a 7. a leintésnél - a második futamon rajtuk lesz majd a sor, hogy a mezőny éléről behúzzák a kettős győzelmet.

Az utolsó három pontszerző helyre a három Lada jött be, Jaap van Lagen végzett közülük a legelőkelőbb pozícióban, Nicky Catsburg és a jó rajtjával az utolsó pontot elcsípő Rob Huff előtt.

A második futam néhány óra szünetet követően majd 18:15-kor kezdődik - ezen Michelisz Norbert a 7. helyről startol majd.

 

Az első futam végeredménye:



CJtcWGeUYAA1PyL

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: