DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Micsoda? Norbi még meg is nyerheti ezt a futamot!

Egy gyönyörű második helyet hozott nekünk Michelisz Norbi, de a győztes Jose Maria Lopezt vizsgálják egy szabálytalansága miatt. Mi úgy láttuk egyértelmű, de, hogy a sportpolitika mit hoz nem tudni!

Gyönyörű végjáték, bár a bokszutca Lopez és Monteiro akciójától hangos! Kinek van igaza?

Ennél a rajtnál Bennani mutatott csodát, egyszerűen korábban indult el, nem kicsit. Szerencsére senki nem ette meg mögötte. Norbi jól jött el de Van Legen Ladája feltartotta és úgy tűnt, beszorulunk mögé. De nem így lett! Sőt, sikerült egy megnyugtató előnyt kihozni belőle a portugállal szemben…

A negyedik körre már csak a negyedik Monteiro volt a bástyánk a Citroen ostrom alatt. És tartotta őket. Tudom, hogy nem segíteni akart, a maga bőrét mentette, de ennek a jótékony hatása ránk vetült. És aztán mi történt? Bennani megkapta a büntetését és Van Lagen is "elkopott" és egyszer csak a futamot Michelisz Norbi vezette! Vááá!

A hetedik körben azután Lopezen kiforgott Monteiro, elveszett a bástyánk! Nem volt nagy durvaság, de Monteiro nem tudta összeszedni az autót, esélye nem volt. A nagy kavarodásban Ma Ching Hua beugrott Lopez elé, Norbi pedig meglépett nem is kicsit.

Monteiro éppen most vágta be mellettem az ajtót, uhhhh, kicsit pipa! Nagyon!



Fura, de az új bástyánk Ma Ching Hua lett! Simán védekezett a csapattársai ellen, Norbi pedig roboghatott elöl. Jaaaaaj, a 12. körben ez a védelem is megdőlt, Lopez végül lenyomta a kínai kakast, kardi ki kard, és Norbira vetette magát!!!

Négy kört kellett volna kibírni az élen a mögötte lihegő Citroenekkel. Loeb már korábban kiesett, de Lopez nagyon szorított. Két körrel a vége előtt a világbajnoki címvédő megelőzte a mi hősünket, de a többi Citroen már nem tudott nagyobbat menni.

Elmondhatatlan a boldogságunk! Sikerült a versenytempót felhozni. Sikerült ismét a legjobb hondásnak lenni! Sikerült körökön át tartani a Citroeneket. Sikerült kicsit megpofozni Lopezt is, kemény volt Norbi, nem adta olcsón! És főleg, sikerült visszahozni az elveszett önbizalmat!

Norbi újra hatodik a vébé összetettben. Ma Ching Hua ugyan elénk lépett, de Traquinit megelőztük! Hiszitek ezt az egészet? Köszönjük a biztatást azoknak akik gondoltak ránk, szeretnénk továbbvinni ezt a formát, gyertek velünk ti is!! 

Támadj fel Michelisz-mánia!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: