DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Coronel: Tegyék Norbit a Citroenbe

… és Lopez nagy gondban lesz. A WTCC karizmatikus hollandja a mezőny egyik leggyorsabbjának tartja Micheliszt, akit alig győzött dicsérni. Kitett magáért a sajtótájékoztatón.

Nemcsak a hazai pályán bravúros győzelmet szerző Michelisz Norbertnek, hanem Tom Coronelnek is oka volt az örömre a WTCC hungaroringi versenyhétvégéjén: a holland versenyző idei első pontjait szerezte meg Magyarországon, ráadásul az első versenyen elért tizedik helye után a második futamon a dobogóig jutott, másodikként zárt Michelisz mögött. Nem csoda, hogy majd kicsattant az örömtől, ami a futamok utáni sajtótájékoztatón minden egyes szavában érződött – több alkalommal a teremben összegyűlt pilóták, újságírók, fotósok és csapattagok egy emberként nevettek a 42 éves pilóta sziporkázásán.

„Úgy tűnik, amióta a TC1-es bajnokság elindult, mintha sosem lettem volna ott az első két versenyen. Argentínában négy kört tettem meg összesen, Marokkóban egyet sem. Ezért most arra koncentráltam, hogy befejezzem az első versenyt. Igen jó rajtom volt, még a Citroenekhez és Hugóhoz is közel kerültem, de kicsit leléptem a gázról, mert túl forró lett a helyzet. A külső íven Tom Chilton és Michelisz megelőztek, akkor azt mondtam, jól van, menjetek. Huffy is hozzám ért, akkor úgy voltam, oké, a második versenyre kell koncentrálnom” – kezdte az első futam krónikájával Coronel.

Fotó: Tenk László


„Mindenkinek szüksége van egy kis hírnévre, az enyém ez most itt. Ha egy jó thrillert akarnék rendezni, Micheliszt tenném az első helyre és magam a másodikra, ezért boldog vagyok” – folytatta a ROAL csapat versenyzője. „És persze a csapattársam harmadiknak, ne aggódj” – veregette hátba a mellette ülő Tom Chiltont, aki a legalsó dobogós helyet foglalta el a második futamon. „Hosszú verseny volt, és jó volt látni, amit Norbi nem látott, hogy előttem haladt, a teljes tömeg pedig hullámzott és ugrált a lelátókon. Jó érzés volt. VIP voltam, az első sorból nézhettem.”

Persze a Michelisz-Coronel befutó kapcsán mindenkiben felrémlettek a csupán két héttel korábbi események: a marokkói rajtnál a Zengő versenyzője hátulról nekiment a Chevrolet-pilótának, akinek rögtön véget ért versenye – a holland pedig akkor nem rejtette véka alá, cseppet sem örül a magyar versenyző megmozdulásának.

„Ez egyszerű. Sosem fogok megbocsátani neki” – kezdte Coronel, de egyöntetű nevetés jelezte, senki sem hisz neki. „Tudjátok, mióta versenyzem a srác ellen? Ismerem a mentalitását, ismerem a hozzáállását. Egy nagyon kedves üzenetet küldött nekem, mielőtt lefeküdtem aludni, még Twitterre is kiraktam. Tudjátok, ez a srác egy jó személyiség. Tudom, milyen az, amikor valaki hülye. Ez a fiú pedig nem hülye. Én úgy gondolom, ő az egyik leggyorsabb az egész mezőnyben. Ha betennék egy Citroenbe, Pekitónak nagy gondjai lennének. Őszintén, én már a szezon előtt megmondtam… Pekito vagy Pechito, nem mindegy, mindenki tudja, kiről van szó!” – hördült fel színleg, amikor a kiejtést kifogásolták.

„Szükség van olyan emberekre, akikkel harcolhatsz. Benne pedig nyers tehetség rejlik. Tudom milyen, ugyanolyan BMW-vel versenyeztünk, és az egész pályafutásom során két versenyző volt gyorsabb nálam: Gabriele Tarquini a Seatnál, és ő, amikor BMW-vél mentünk. Nagyon nagyra tartom őt. Számomra teljesen logikus, hogy ő az egyik leggyorsabb hondás. Őszintén nem nagyon értem, miért nincs gyári csapatban. Mert ő az. Ő az, nagyon, nagyon gyors. Nem azért, mert most itt vagyok, már a szezon elején megmondtam.”

Tehát megbocsát neki? – tették fel monológja végén a kérdést. „Hát persze! Mindig megbocsátok neki!” – válaszolt a holland versenyző, mire Michelisz csak ennyit mondott: „Ismerlek, ez sokba fog kerülni nekem.” „Meg kell hívnia vacsorára?” – kérdezte Coroneltől Lopez, mire ő így felelt: „Nem vacsora. Parti.”

Coronel a sajtótájékoztató többi részében sem bírt túl sokáig nyugton maradni. Miután a ROAL csapat másik versenyzője, Tom Chilton értékelte a saját versenyét, a holland jobbján ülő kollégájához hajolt, és a következő párbeszéd játszódott le közülük:

Coronel: Tudtad, hogy ma van a főnököd születésnapja?

Chilton: Tényleg?

Coronel: Igen.

Chilton: Boldog születésnapot, Roberto.

Coronel: Nem Robertóé, Aldóé. Ébredj!

Chilton: Ó, Aldóé. A másiké. (nevetés) A ROAL-ban az RO Robertót, az AL Aldót jelenti – magyarázta meg Chilton a közönségnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: