DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Lopez vezet, a falat pusziló Michelisz a 9.

Egy kis közjátékkal indult a WTCC marrakechi első szabadedzése, mivel eddig ismeretlen okokból rögtön az etap elején piros zászlós jelzés lépett érvénybe. Tíz perc csúszással végül elindult az edzés, ami a Citroenek dominanciáját hozta.

Az első tíz perc végén még ugyan a gyári Hondával futó Gabriele Tarquini neve mellett jegyezték a legjobb időt a félórás gyakorláson, ám néhány perc múlva Yvan Muller az élre állt a gyári Citroennel, és még féltávnál is ő vezetett vb-címvédő csapattársa, José-Maria Lopez és a Ladával jól kezdő Rob Huff előtt.



Néhány perc múltán már négy Citroent köszönthettünk az első pozícióban, Muller, Lopez, Ma Csing-Hua, Sebastien Loeb sorrendben, akiket Tom Chilton (Chevrolet) követett az 5. helyen. Körülbelül 10 perccel az edzés vége előtt aztán Lopez megfutotta azt az 1:44.057-es időt, amire a többieknek már nem volt válasza. Az argentin mögött végül Loeb, Bennani, Muller sorrendben pipiskedett a többi citroenes, míg a kínai Ma elé Tarquininek sikerült befurakodnia a Hondával. A top10 névsorát Chilton, Tiago Monteiro, Michelisz Norbert és Rob Huff tette teljessé.

A Zengő Motorsport magyar pilótája tehát a tegnapi nulladik szabadedzés után ismét a középmezőnyben zárt, megfelezve a 18 fős mezőnyt a 9. helyen. Lemaradása nem vészes a leggyorsabbakkal szemben, hiszen alig több mint 8 tizedet kapott Lopeztől. Norbi az utolsó gyorskörének utolsó kanyarjában a falat is érintőre vette a marokkói utcai pályán, ebből is látszott igyekezete. 

Az első szabadedzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: