DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Morbidell: Nincs esélyem a WTCC-ben

A Hungaroringen futamot nyerő olasz valószínűtlennek tartja, hogy jövőre is a WTCC-ben versenyezzen, hiszen a Münnich Motorsport fizetős versenyzőt képzel el a helyére 2015-ben.

Gianni Morbidelli első pilótaként tudta megtörni a Citroenek uralmát a 2014-ben, mégpedig a hungaroringi második versenyen sikerült diadalmaskodnia a Münnich Motorpsort Chevrolet-jával. Azonban a csapatvezető René Münnich nem akar második autót finanszírozni a továbbiakban, és inkább egy fizetős pilótát szeretne alkalmazni, így az olasz valószínűleg hely nélkül marad a 2015-ös rajtrácson.

Münnich szerint a Chevrolet Cruze jövőre nem lesz képes dobogókért harcolni, ezért hozta meg a döntését, Morbidelli pedig az Autosportnak tett nyilatkozatában kifejtette, nem áltatja magát. „A következő évet illetően nehéz a helyzet, de reálisnak kell maradnom. Őszinte vagyok magammal, még mindig jól vezetek, és nem vagyok motiváció híján, de egyúttal ez a munkám. Képes lennék vezetni kisebb fizetéséért, de ez az egyetlen munka, amit csinálok.”



„Meg kell vizsgálnom, hogy a következő hónapokban egyáltalán akad-e lehetőség számomra. Ha találok lehetőséget, folytatni fogom, ha pedig nem, el kell fogadnom, hogy változtatni kell és másat csinálni. 46 éves vagyok, már majdnem 47. Ha megnézzük Gabrielét [Tarquni, aki 53 éves], az élet még mindig hosszú a WTCC-ben, de nem mindig, ő kivételnek számít. Meg kell néznem, hátha találok ülést máshol” – tette hozzá a korábbi Forma-1-es versenyző.

Morbidelli természetesen nem felejtette el megköszönni csapatának az elmúlt évet. „Nagyszerű szezon volt, habár a teljesítményünk hullámzott, a hangulat mindig családiasnak számított. Szeretem, amikor a dolgok így alakulnak, és köszönetet kell mondanom mindenkinek a csapatból, a szerelőimnek, és különösen Renének, hogy biztosította számomra az autót.”

„Élveztem a szezon minden pillanatát, nem csak magyarországi győzelmet, hanem minden más, szép momentumot. Sokat kellett tanulnom, mert sokkal másabb sorozat volt ez, mint ahol az előző hat évben versenyeztem” – mondta az olasz, aki tavaly a Supercar-szériában aratott győzelme után lépett fel a Túraautó-világbajnokságba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: