DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Alonsónak idén Le Mans fontosabb az F1-nél

Fernando Alonso, a McLaren Formula–1-es pilótája meglepő kijelentést tett: a legfőbb idei célja, hogy megnyerje a Le Mans-i 24 órás versenyt, s kétli, hogy ez az F1-es szezon menthető lenne.

Az előttünk álló hétvégén a spanyol autóversenyző a spái hatórás versenyen vesz részt a Toyota színeiben, a McLaren engedélyével a teljes WEC-szezonban indulhat a kétszeres világbajnok. Mivel az F1-es csapat idén sem úgy szerepel, mint ahogy várták, Alonso bevallotta, a Le Mans-i győzelem az idei legfőbb célja.

„Az elsődleges, hogy átéljem a Le Mans-i élményt, mert hatalmas jelentőségű verseny. Nem hiszem, hogy az F1-es szezonom menthető, de lehetőséget kaptam a Le Mans-i indulásra, és nem szándékozom elszalasztani ezt az esélyt” – nyilatkozta a belga Le Soir című napilapnak a spanyol.



Az előző évben Alonso az IndyCar sorozat legendás indianapolisi versenyére kalandozott el, ám azt motorhiba miatt fel kellett adni. A most rá váró kihívás előtt több megmosolyogtató választ is adott egy videóban feltett kérdéssorra a WEC YouTube-csatornájának.

Bilbao vagy Hawaii?

Alonso: Bilbao.

Kávé vagy tea?

Alonso: A kávét választanám.

Futball vagy kosárlabda?

Alonso: A foci. Hajrá, Real Madrid!

Szörf vagy síelés?

Alonso: Szoktam szörfversenyeket nézni, de többet síelek, úgyhogy utóbbi.

Sangria vagy pezsgő?

Alonso: Természetesen sangria.

Batman vagy Superman?

Alonso: Superman.

Vörös vagy narancssárga?

Alonso: A narancsot kell mondanom.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: