DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

IndyCar: Elmosta az eső a második edzést

A torontói időjárás már tavaly sem fogadta a kegyeibe az IndyCar mezőnyét, akkor szakadó esőben került sor a versenyre. Idén a második pénteki szabadedzést kellett törölni hasonló okokból.

Az első szabadedzést még rendben teljesíteni tudta a rangos tengerentúli bajnokság mezőnye az Ontario állambeli Toronto versenypályáján, és az ex-F1-es Juan Pablo Montoya edzéselsőségének tapsolhatott a közönség.

A második tréning kezdete előtt egy órával azonban elkezdett ömleni az eső, ami annyira eláztatta a pályát, hogy az alkalmatlanná vált a versenyzésre. Scott Dixon ugyan az edzés elején még tett egy kósza kísérletet, hogy körbeevickéljen valahogy az extrém körülmények között a pályán, ám körét már ő sem fejezte be, visszahajtott a bokszba.

 

A többiek meg se kísérelték a lehetetlent, és miután az edzés fele eseménytelenül lepörgött, a körülmények pedig csak romlottak, a rendezők belengették a kockás zászlót. Nyert az eső, de ha hinni lehet az időjárás-előrejelzéseknek, akkor csak ezt az egy szabadedzést szedte be hadisarcként, és a hétvége hátralevő részében már ideális, száraz versenykörülmények között folytathatja az IndyCar mezőnye az őrült száguldást a győzelemért.

Rövid videóösszefoglaló a pénteki nap történéseiről: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: