DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Ázsiai sorozatba hívták Keszthelyi Vivient

Még mindig nem tudni, hogy hol fog versenyezni 2018-ban a magyar pilótalány, de ajánlat több helyről is érkezett - ők a lehető legjobbat akarják választani, a cél pedig elsősorban Európa.

Amikor az elmúlt szezon végén az Audi bejelentette, hogy nem folytatja a TT Cup megrendezését, Keszthelyi Vivien csapata rögtön megkezdte a tervezést 2018-ra. Néhány héten belül számos opció, köztük a Volkswagen csoport egyik gyári csapatnál való ázsiai szereplés lehetősége is körvonalazódott. 

A pilóta és az őt támogató csapat azonban nem akart elhamarkodott döntést hozni, hisz Vivien az Audi versenyzőakadémiáját csak Európában tudja folytatni.

keszthelyi1



"Szeretnék továbbra is fejlődni, ehhez pedig az kell, hogy a lehető legerősebb ellenfelekkel szemben és legkisebb technikai különbségek mellett állhassak rajthoz. A csapat választása a múltban is azért esett ilyen márkakupa-szériára, mint például TT Cup, amelyet mégis folytatnak, mert, lévén egyforma autókról van szó, nem számít más, csak a tehetség és a rutin, na meg persze a szerencse." - mondta Keszthelyi Vivien. 

Az Audi Sport Racing Academy egyedüli magyar tagja a tervek szerint pályafutását a 2018-as idényben is komoly nemzetközi sorozatban folytatná, mely megnyithatja számára az utat a legmagasabb színvonalat képviselő széria, a DTM felé is - továbbra is ez a távlati cél számára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: