DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Túraautó

Elemez az Audi és a BMW - megszűnhet a DTM?

Bajban lehet a túraautós sorozat, a Mercedes kiválása miatt az Audi is alternatívát keres és a BMW is gondolkodik - mi lesz 2018 után a népszerű és egyedi bajnoksággal?

Hétfő este jelentette be a Mercedes, hogy a 2018-as szezon végén kiszáll a DTM-ből és átnyergel a Formula-E-re, ez pedig sokak szerint a népszerű és mindenképpen egyedi Német Túraautó Bajnokság végét jelenti - az Audi és a BMW maradna csak gyártóként, de ezek után már ők is átgondolják a jövőjüket. Főleg, hogy mindketten ott vannak a Formula-E-ben...

"Mi sajnáljuk a Mercedes döntését, mely szerint a következő év végén elhagyja a DTM-et. Ennek következményei az Audi és a sorozat számára még nem tiszták jelen pillanatban" - reagált az Audi motorsport-főnöke, Dieter Gass. "Nekünk, a mi motorsport-stragéiánk szempontjából alapvető és lényeges, hogy tagjai legyünk egy nemzetközi, top túraautós sorozatnak. Most elemeznünk kell a helyzet és vagy megoldást kell találni, vagy alternatívát a DTM helyett."

dtm-hungaroring-2017



"Mi is nagy sajnálattal hallottuk, hogy kiszáll a Mercedes 2018 után. Elemeznünk és értékelnünk kell ezt az új helyzetet" - tette hozzá a BMW motorsport-főnöke, Jens Marquardt. Ugyanakkor Dieter Gass azt is megemlítette, hogy a Mercedes Formula-E-be való belépésének viszont örül, mert ők, a BMW és a Mercedes is benne lesz 2018 végétől, ami jól jelzi az elektromos autózás fontosságát.

Korábban volt már, hogy csak két gyártó alkotta a DTM mezőnyét, utoljára hat évvel ezelőtt, de a Mercedes 1987 óta mindig ott volt a sorozatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: