DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Plusz 20 kilót kap Tassi Bahreinben

A HELL Racing Team idei szponzorációs stratégiájának központjában a tehetséggondozás áll. A korábbi évek egyik legfiatalabb versenyzője, az idén 18 éves Tassi Attila ismét a hazai piacvezető energiaital-gyártó csapatának nagyon tehetséges tagja. Tassi Attila a TCR autóversenyzés ifjú pilótája úgy robbant be az idei szezon első versenyére Grúziában, hogy csapatát is egyből a második helyre emelte. Ezzel egyből dobogós helyről folytathatják jövő héten Bahreinben a versenysorozatot.

Tassi Attila új csapatban kezdte meg az idei szezont, de nem csak csapatát, autóját is lecserélte ezzel. A tavalyi Seat után most Hondával áll rajthoz, melynek saját elmondása szerint nagyon jó a rajtja, a gyorsulása és a fékje is. „A tavalyi szezonzárás után novembertől áprilisig erős, úgynevezett „Fitt for Race” edzéssel készültem az idei szezonra. Ez mind fizikálisan, mind mentálisan, relaxáció tekintetében segített felkészülni a versenysorozatra. Napi 2-3 órát szimulátoron vezetek, hogy a lehető legjobb formámat nyújthassam” – mesélt a felkészülésről Tassi Attila.

tassi-plusz-20-kilogram-bahreinre



A kemény felkészülésnek meg is lett az eredménye. Múlt hétvégén Grúziában a HELL Racing Team pilótája egyből dobogón végzett, pontjai alapján a második helyre kerül fel. „Éreztem, hogy egy jó verseny előtt állok és ki tudom magamból hozni a maximumot. Már az időmérőn második helyezést értem el. Ugyan az első versenyen leesett az eső, ami számomra ezzel az autóval új szituáció volt, de ez sem tántorított el. A második versenyen egy jó rajtot követően a kilencedik helyről felküzdöttem magam a negyedik helyre, majd a harmadikat is sikerült megelőznöm. Azt is tudtam, hogy az előttem lévő büntetést kap, így bár nem vártam a verseny elején, de ekkor már tudtam, hogy dobogón fogok végezni. Nagyon jó a csapatom!” – nyilatkozta a pilóta.

A második helyezés miatt 20 kg plusz súllyal induló versenyzőnek és csapatának Bahreinben, a F1 betét futamán össze kell szednie magát, hogy a plusz súly okozta körönkénti 2-3 plusz tizedeket le tudja faragni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: