DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Gerhard Berger lett a DTM elnöke

Bár korábbi nyilatkozataiban cáfolta, hogy erre készülne, most mégis Gerhard Berger vette át a Német Túraautó Bajnokság irányítótestületének elnöki posztját. Az osztrák új gyártókat, izgalmasabb autókat és versenyformátumot ígér.

Az 57 éves Berger már több vezetői poszton is megfordult az autósportok világában azóta, hogy 1997-ben tíz futamgyőzelemmel a tarsolyában visszavonult a Formula-1-ből. Az osztrák már szerepet vállalt a királykategóriában a BMW motorsport-igazgatójaként, majd pedig a Toro Rosso társtulajdonosaként is, s most egy újabb komoly felelősséggel járó posztot fogadott el, miután a DTM-et irányító ITR éléről leköszönt a korábbi elnök, Hans Werner Aufrecht.

DTM-1490100829



Aufrecht volt a szervezet, és az egész DTM megalapítója, és Berger most az ő székében foglalhat helyet, hogy a legfelsőbb szintről egyengesse a legerősebb túraautós sorozat jövőjét. Az ITR-ben más komoly személycserék is történtek, hiszen a bizottságból két korábbi oszlopos tag, Hans-Jürgen Abt és Walter Mertes is távozott.

„Annak idején túraautózással kezdtem a versenyzői karrierem, és mindig nagy érdeklődéssel követtem a DTM eseményeit” - mondta első elnöki nyilatkozatában Berger. „A DTM egy csúcskategóriájú sorozat független, stabil szabályokkal, erős autógyártókkal, világméretű szponzorokkal, fontos nemzetközi kapcsolatokkal és rengeteg rajongóval. Mindez pedig remek kiindulási alapot jelent a jövőre nézve.”

„A következő hetekben az első feladatom az lesz, hogy a kollegáim segítségével mélyebben beleássam magam a részletekbe. Ezt követően pedig az erős alapokat felhasználva felvázoljuk a jövő stratégiáját. Ennek során a nemzetközi partnerségeink további fejlesztésére is törekedni fogok - az új gyártókat illetően -, de olyan látványos versenyautók megalkotásán is dolgozunk majd, amelyek a versenyzők elismerését is kivívják, emellett pedig egy olyan formátum megalkotása is fontos lesz, amely ötvözi a sportot és a szórakozást.”

A DTM idei szezonja május 7-én startol Hockenheimben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: