DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

DTM: Audi-diadal, Mercedes-drámák Zandvoortban

Semmi sem veszélyeztette Jamie Green győzelmét a Német Túraautó Bajnokság második hollandiai futamán, a Mercedes viszont két dobogóesélyes pilótáját is elveszítette két körön belül, a leintés előtt.

Jamie Green remek tempóban lőtt ki a pole-pozícióból, és meg is tudta tartani pozícióját a rajt után. Mögötte Gary Paffett is jól eljött, de minden szem Robert Wickensre szegeződött: a szombati győztes bombarajttal a második helyre ugrott! A Mercedes házi csatája ezzel még nem ért véget, a kanadai egy körrel később megelőzte márkatársát, és felzárkózott a második helyre, Green mögé. Sokáig úgy tűnt, hogy Wickens át is veszi a vezetést - verseny első harmada után szinte letolta a pályáról riválisát, de nem sikerült elmennie mellette.



Bokszkiállásukat is együtt ejtették meg, de változatlan maradt közöttük a sorrend - ahogyan a cserék után a mögöttük lévő Gary Paffett és Christian Vietoris harmadik-negyedik helye is betonba vésődött egy időre. A továbbiakban Wickens már nem tudott olyan közel kerülni Greenhez, mint a kiállás előtt, versenye pedig egy váratlan hibával ért véget. A kanadai a második helyen egy csoport autó élén haladva elveszítette az irányítást Mercedese mögött, a kavicságyba csúszott, és csak a nyolcadik helyen csatlakozott vissza a versenybe. Pozícióját mindössze fél körig tudta tartani, ugyanis kénytelen volt újabb szerelésre visszatérni csapatához - végül a 16. helyen intette le a kockás zászló.

Még fel sem ocsúdtak a csillagosoknál pilótájuk hibája után, a harmadik helyre előrelépő Christian Vietoris is lelassult - a német a célegyenesben kapott defektet, és miután egy kört megtett lapos kerékkel és összerongálódott padlólemezzel, hogy nem volt értelme folytatni, és a bokszba gurulva adta fel a versenyt. Jamie Green így ellenfél nélkül nyerte meg a futamot, utcahosszal Gary Paffett előtt - a harmadik pozíciót az audis Edoardo Mortara csípte el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: