DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Borkovic vezet a Hungaroringen, de már az ETCC-ben

Nem sokáig kellett bizonytalanságok között vívódnia Dusan Borkovicnak, hiszen a WTCC-t viharos hirtelenséggel elhagyó szerb bejelentette, hogy az ETCC-ben folytatja, így ott lesz a már a Hungaroringen is.

„Az elmúlt egy hónap életem legnehezebb időszaka volt” - nyilatkozta Borkovic a péntek délben összehívott sajtótájékoztatón. Érzéseit meg lehet érteni, hiszen számos negatív dolog felgyülemlett körülötte mostanság: nemrég veszítette el apját, a mentális teher mellett pedig az autójában is csak szenvedett: a kényelmetlen üléspozíciója mellett Marokkóban azt is nehezményezte, hogy a Proteam Hondájának felszereltsége messze elmarad a gyári csapat autóitól.

11026261_930088757022947_318006845788986232_n



„Az üléspozícióm miatt nulla biztonságérzetem volt az autóban, és bizonyos dolgok miatt ezen nem is tudtunk változtatni. Nem bocsátottam volna meg magamnak, ha emiatt bármi olyan történt volna az egészségemmel, hogy ne tudjam folytatni a versenyzést” - magyarázta döntését Borkovic, aki annak ellenére, hogy azonnali hatállyal kiszállt a sorozatból, mégis ott lesz a jövő hétvégén a Hungaroringen, ám már egy másik szériában.

„A szponzoraimmal közösen úgy döntöttünk, hogy nem akarunk tovább szenvedni, és az ETCC-ben folytatjuk, ahol egy új SEAT-ot fogok vezetni a NIS Petrol Racing színeiben” - jelentette be a hírt. „Ez viszont nem jelenti azt, hogy végleg szakítottam volna a WTCC-vel.”

Borkovic semmiről nem maradt le, hiszen az Európai Túraautó Kupa 2015-ös szezonja a jövő hétvégén indul, és hat pályára látogat el az év során. A szerb versenyzőnek ráadásul már van tapasztalata az ETCC-ben, hiszen 2013-ban ott versenyzett, győzelmet is szerzett, és a tabella harmadik helyén zárt az S2000 kategóriában.

A Proteam Racing eközben még nem hozta nyilvánosságra terveit a WTCC hungaroringi futamára, ám egy új versenyzőre mindenképp szükségük lesz, ha rajthoz akarnak állni a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: