DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Tereprali (TR)

Szalay Balázs és Németh Ottó 2016-os Playboy-hős

Idén is elérkezett a hősök ideje: a Playboy másodszor rendezi meg jótékonysági eseményét, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy ma már nem feltétlenül a hedonista életvitel jellemez a legjobban egy sikeres férfit, hanem az is, hogy felelősséget vállal-e szűkebb-tágabb környezetéért. Hogy foglalkoztatja, merre tart a világ, és hajlandó azt úgy alakítani, hogy jobb helyen élhessünk. Az igazi férfi ezáltal tud valóban naggyá válni.
A Playboy Hero az idén is öt jó ügyet karolt fel, amelyeket egy-egy közismert páros képvisel. Idén az Opel Dakar Team pilótája és hosszú éveken át tevékenykedő csapatfőnöke is a díjazottak között szerepel.
 
szalay-nemeth-playboy-2016
 
Németh Ottó, a Henkel Beauty Care üzletág-igazgatója és Szalay Balázs autóversenyző A PET Kupa, egy civil kezdeményezés mellett kampányol, melynek célja felhívni a figyelmet a Tisza fokozódó szennyezésére és eközben minél több hulladékot és szemétszigetet kiszedni a folyóból úgy, hogy annak nagy része újrafelhasználásra, illetve hasznosításra kerüljön. 
 
„Noha a tereprali manapság inkább a sivataghoz köt, a víz mindig a lételemem volt és az is marad – nyilatkozta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs. – Mindig is fontos volt számomra, hogy felhívjam a figyelmet olyan ügyekre, amelyek az életben fontosak, de nem az üzletről szólnak, nincs bennük pénzt. Az egészséges életmódra, a környezetvédelemre, azokra, akik segítségre szorulnak, de magukon nem tudnak segíteni. Talán kevesen tudják, de kajakosként kezdtem a sportolói pályafutásomat, és a víz továbbra is nagyon sokat jelent nekem. A Tisza pedig különösen, hiszen annak idején sokat túráztunk a folyón Tokaj környékén, másrészt Szolnokon és Szegeden sok időt töltöttünk edzõtáborokban. Jó lenne, ha a Tisza újra legalább olyan tiszta lenne, mint akkor volt, vagy ha lehet, még tisztább.”
 
„A víz nekem sokkal többet jelent, mint egy átlagembernek, kötődésem rendkívüli. Bajai srácként szinte vízben születtem, 20 évig mellette, illetve nyaranta enyhe túlzással, de benne éltem. Édesapámként tisztelt nevelőapám a nagy sós vizeket járó tengerészkapitány, kedvenc ételem pedig a halászlé.  Óvjuk és vigyázzunk vizeinkre hiszen életünk forrása. Hazánk két nagy folyója számomra egyaránt kedves, a Tisza védelmére elindított kezdeményezés példaértékû, büszkén és örömmel állok mellé!” – nyilatkozta Németh Ottó.
 
A díjátadó gálát december 3-án rendezik meg Budapesten.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: