DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Herczigék maximális pontszámmal távoztak Miskolcról

A Hell 22. Miskolc Ralin megrendezett tizenhárom gyorsasági szakaszból nyolcat nyert meg Herczig Norbert és Bacigál Igor. A SKODA Rally Team Hungaria kettőse a többi pályán is megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így közel tizenhét másodperces előnnyel nyerték a 2016. évi Országos Rally Bajnokság második futamát.

Herczigék maximális pontszámmal zártak Miskolcon, hiszen a Power Stagen is ők voltak a leggyorsabbak, amiért plusz három pontot írtak jóvá a címvédő kettősnek. Minden szempontból tökéletes volt tehát április utolsó hétvégéje, még úgy is, hogy az első nap végén nehéz pillanatokat éltek át egy tíz másodperces büntetés miatt.

_MG_6003_resize 

fotó: Farkas Tamás


- Rám egyáltalán nem jellemző módon elrontottam a rajtot a negyedik szakaszon – emlékezett vissza a történtekre Herczig Norbert. – Ha csak egy gondolattal is, de hamarabb indultam el a gyorson, amiért a szabályok értelmében tíz másodperces büntetést kaptunk. Természetesen bosszantott az eset, hiszen így a nap végén a másodikról a hatodik helyre csúsztunk vissza. Az időkülönbségek azonban nem voltak olyan nagyok, hogy ne bizakodhattunk volna, főleg úgy, hogy tudtuk: a miskolci futam nagy része még előttünk állt.

Herczigék a verseny második napján elsősorban a két hosszabb gyorsaságira koncentráltak, hiszen sejthető volt, hogy a mályinkai- és a sátai szakaszoknál dől el a verseny.

- A szombati napon minden úgy alakult, ahogyan terveztük – fogalmazott a címvédő pilóta. A BRR által tökéletesen felkészített Skoda Fabia R5 rendkívül megbízható volt, és mi is egyre jobban elkaptuk a ritmust, amihez persze az is kellett, hogy bár hosszú idő után Miskolcon használtunk ismét Pirelli gumikat, ez nem jelentett nehézséget, nagyon hamar sikerült kiismernünk. Előbb ledolgoztunk a hátrányunkat, majd egy kicsit sikerült is meglépnünk a legnagyobb versenytársainktól. Sőt, a hosszú gyorsasági szakaszokat olyan jó időeredményekkel zártuk, hogy az utolsó körökben már nem kellett ésszerűtlen kockáztatást vállalnunk. Természetesen az abszolút győzelem mellé szerettük volna megszerezni az utolsó szakasz plusz pontjait is, ezért nagyon boldogok voltunk, hogy ez is sikerült, így nagyon boldogan érkezhettünk vissza a miskolci célba.

_MG_6223_resize

Eger után tehát Miskolcon is győzni tudott az SRTH párosa, Herczigék számára tökéletesen indult a 2016-os esztendő. Hátra dőlni azonban egy pillanatra sem lehet, hiszen a bajnokságban hat kemény futam még a fiúk előtt áll.

- Egerben és Miskolcon is látszott, hogy nagyon együtt van az élmezőny, minden egyes részsikerért alaposan meg kell küzdeni – vonta le az eddigi tapasztalatokat Herczig Norbert. – Valóban jól kezdtünk, de sok van még hátra, ezért apró lépesekkel kell előre haladnunk. A BRR-től ezúttal is tökéletesen felkészített technikát kaptunk, ami megnyugvást ad számunkra az évad további részére nézve. Sok időnk nincs, három hét múlva már Szombathelyen randevúzunk, az idei első murvás futamra is megfelelően fel fogunk készülni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: