Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. szeptember 22. péntek

Ki hány új és használt gumiszettel rendelkezik a Brit Nagydíjra?

Az alábbi infografika megmutatja, ki hány új és használt szettel készül a futamra a szuperlágy, lágy és kemény keverékek közül.

Jó ötlet, hogy drónokat reptessenek autóversenyeken?

A Virginia Tech egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy vajon mennyire veszélyesek a drónok az alattuk sétáló emberekre - hiszen több rendezvényről is ki vannak tiltva jelenleg miatt. A kísérlet szerint a kisméretű drónokkal valójában nagyon csekély az esély egy balesetre és egy esetleges baleset sem okoz komoly sérülést. A "felsőbb kategóriás", nagyjából 24 kg súlyú drónokkal viszont már más a helyzet, azokkal hetven százalékra nőtt egy komolyabb fejsérülés veszélye.

Véleményük szerint a kisméretű drónokat mindenhol engedélyezni kellene, bár tegyük hozzá, hogy ők csak a fejsérülést vizsgálták, egyéb problémákat (bőrsérülés, szemsérülés, stb.) nem. 

Ti mit szólnátok ilyen rajtrácslányokhoz?

Mi azért el tudnánk képzelni másokat is...

fotó: MotoGP

Elektromos kisautó, hogy a gyerekek ne féljenek a műtéttől

Külföldön több példát is láttunk már arra, hogy egy kórház beteg gyerekeit különleges módon szeretnének felvidítani és elérni, hogy ne féljenek a rájuk váró vizsgálatoktól, műtéttől - ezért Szabó Pál is úgy gondolta, hogy segíteni szeretne. Az általa bevitt játékautó a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet beteg gyerekeihez került, akik rögtön ki is próbálták.

Libabőr: gyönyörű hanghatások az Akrapovic reklámjában

Csak ajánlani tudjuk: 

Így látta a súlyos parasznyai versenybalesetet a futam szervezője

Hogy miért az autóversenyző a legjobb szakma a világon?

Egy (vagyis két...) indokot tud mondani ez a kép:

pfautóversenyző

Egyelőre nem lesz WRC-futam Horvátországban

Hivatalossá vált a rali-világbajnokság 2018-as versenynaptára, melyben egy jelentős változás van: a nézőtéri rendbontások miatt elbúcsúzhatunk Lengyelországtól, helyette 2010 után viszont ismét rendeznek vb-futamot Törökországban. Ez azt is jelenti, hogy bár ott volt a kalapban, végül mégsem lesz Horvát Rali a naptárban, legalábbis egyelőre.

További változás, hogy a szezon egy héttel később, január 25-28-a között kezdődik Monte-Carlóban, a walesi futam megelőzi a spanyolt, az Olasz Rali pedig elköltözik Szardíniáról az ország északi részébe.

wrc-dppi

fotó: dppi

 

 

A Formula-E még csak három éve tart, de már ilyen hihetetlen pillanatai voltak

Az öt legőrültebb momentum az elektromos szériából.

Rosberg elfogadta Cristiano Ronaldo kihívását

„Gondoltam, kiteszem ezt ide is, mert Cristiano kihívott, hogy mutassam meg a legjobb trükköm Instagramon. Csak két virágcserepet törtem szét” – írta a videó mellé a focistafrizurás Rosberg.

 

Hamilton reklámvideója egy komolyabb időutazós paradoxonnak is elmenne

"Én meg tudom állítani az időt, de engem semmi nem állít meg" - mondja Lewis Hamilton az alábbi kisfilmben, miközben egyenesen felé száguld Juan Manuel Fangio Mercedese, ő pedig eközben... na majd meglátjátok, mit csinál és kivel!

Sepangtól a Sauberben a Ferrari tehetsége – Egyelőre csak szabadedzéseken

Négy péntek délelőtti tréningen vesz részt a 19 éves Charles Leclerc még idén: a Malajziai, USA, Mexikói és Brazil Nagydíjakon vezeti a C36-ot. A Formula-2 éllovasa Japánt kihagyja, mivel azon a hétvégén Jerezben versenyez, ahol már bebiztosíthatja az utánpótlás-széria bajnoki címét.

Ez annak jele, hogy Leclerc a várakozásoknak megfelelően a Sauber versenyzője lehet 2018-ban: az Autosport lap szerint szintén elképzelhető, hogy a csapat másik ülését Antonio Givoninazzi kapja, aki szintén a Ferrari kötelékébe tartozik.

Amikor rájössz, hogy azt az autót teszteled, amit a magyar ralibajnok is

Szerkesztőségünk lehetőséget kapott arra, hogy kipróbáljon egy új Skodát - és közben az is kiderült, hogy milyen telefonja van az utóbbi két év magyar ralibajnokának, Herczig Norbertnek...

herczig1

herczig3

Monteiro már a kórházi ágyban fekve is edz, hiszen még meg akar nyerni egy bizonyos bajnokságot

A Honda WTCC-csapatának portugálja szeptember 6-án szenvedett balesetet a barcelonai tesztelés során, s előbb a helyi kórházban ápolták, majd pedig egy portugáliai intézménybe szállították tovább. Sérülésének milyenségét nem hozták nyilvánosságra, és bár nem szenvedett töréseket, immár két hete kórházi ellárásra szorul.

Monteiro 21-én reggel a Twitteren jelentkezett be, hogy fejleményekről számoljon be gyógyulását illetően.

"Jó reggelt! Remek híreim vannak: végre el tudom kezdeni az utam a felépülés felé. Gyerünk, gyerünk, gyerünk!" - írta a portugál, hashtagben hozzátéve, hogy még egy bajnokságot is meg kell nyernie. Persze a WTCC-re utalt ezzel, ahol 12 ponttal vezeti a tabellát Thed Björk, és 29-cel Michelisz Norbert előtt. Monteiro számára kapóra jött a túraautó-vb három hónapos szünete, a következő, kínai fordulóig még mindig van ideje, azt ugyanis majd október 14-15-én rendezik.

Láttátok már Alonso divatmárkájának reklámfilmjét a spanyol legújabb életbölcsességével?

A kétszeres bajnok idén tört be a divat világába is, Kimoa néven megalapítva saját ruhamárkáját. Az alábbi reklámfilmmel mutatkozik be, benne pedig megfogalmazta saját ars poeticáját is a spanyol:

"Néha, amikor egy dologról már mindent tudsz, amit lehet, elkap a vágy, hogy ismét kezdő legyél valamiben."

Loebnek murván is tetszett a Citroen, de még nem döntött a visszatérésről

Az idei szenvedés után előbb Andreas Mikkelsent igazolta le a Citroen rali-világbajnokságon szereplő csapata, majd a sportág koronázott királyát, Sebastien Loeböt is aktiválta - egyelőre csak tesztelni. Loeb 2012 végén vonult vissza, 2013-ban még indult négy versenyen (kettőt meg is nyert...), majd 2015-ben még rajthoz állt a Monte-Carlo Ralin, azóta nem láthattuk vb-futamon. Most viszont az aszfaltos teszt után murván is besegített korábbi csapatának: a hangsúly a C3 WRC vezethetőségén volt, az autó hátulja ugyanis sokszor válik irányíthatatlanná, így csak egy versenyt nyert idén a csapat és utolsó a konstruktőri pontversenyben.

"Közel öt éve nem vezettem murván WRC-t, kérdéses volt, hogy képes vagyok-e rá, de hamar visszaszoktam és jól éreztem magam az autóban. Dolgozunk azon, hogy jobb legyen a tapadás, bár nem tudom, hogy a riválisok autói milyenek. A jövővel kapcsolatban még semmi sincs eldöntve, először csak a mostani tesztre kell gondolnunk" - mondta a kilencszeres világbajnok.

A Citroennél felmerült a regnáló világbajnok, Sebastien Ogier neve, Kris Meeke-et már egyszer "kispadra tették" a csapatnál, a szezon közben bevetett Andreas Mikkelsent viszont már el is orozta a Hyundai. Tényleg visszatérhet Loeb?

loeb-c3wrc

fotó: Citroen Racing

 

 

Ausztráliában állítják ki Daniel Ricciardo 2014-es Red Bullját

A frissen kibővített Motor Museum of Western Australia állíthatja ki Daniel Ricciardo 2014-es, a Kanadai Nagydíjat megnyerő Red Bullját - a pilóta ezzel aratta első F1-es futamgyőzelmét. Ricciardo ezt az autót a 2014-es, számára kiemelkedően sikerült (Red Bull-újoncként legyőzte házon belül Sebastian Vettelt és harmadik lett a pontversenyben) szezon után kapta meg csapatától, most pedig kölcsönadta az ausztrál múzeumnak.

"Az egy kiemelkedő év volt, több dolgot is kérhettem. Az egyik ez az autó volt, a csapat pedig örömmel adta oda. Megkapta a motort is a Renault-tól, pedig szerintem ez nincs mindig így. Ez nem egy replika, nem is egy kamuautó, ez igazi és az én valóságom. Remélhetőleg más álmokat is el tud indítani" - magyarázta Ricciardo a The West Australian kérdésére, miután Szingapúrból egyenesen Perth-be utazott.

Az MNASZ elnöke is meglátogatta a hétvégén súlyos balesetet szenvedett versenyzőket

A hétvégi Lyukóbánya-Parasznya Ralin súlyos balesetet szenvedett Németh István és Mida Béla - előbbi mankóval már tud járni, utóbbi állapota ugyan javult, de még mindig súlyos. Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke is meglátogatta őket:

Ez történik két perc gumifüstöltetés után

Nem ajánljuk:

Hogy mennyivel zárt eredményesebb hétvégét Kiss Norbi, mint Lewis Hamilton?

Kiss Norbi nem kevés trófeát gyűjtött be hétvégén a Kamion-Eb-n - igaz, négy futam alatt, de akkor is: ehhez képest mit számítanak Lewis Hamilton Szingapúrban begyűjtött díjai?

Van olyan pilóta, aki sajtburgert eszik versenyzés közben

Csak lazán:

Olvastad már?