Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. június 29. csütörtök

Ma folytatódik a Dakar - remélhetőleg már nem úszómedencében!

A földcsuszamlást és eltorlaszolt utakat okozó szörnyű időjárás miatt törölt szerdai versenynap után a szervezők remélik, hogy a csütörtöki szakasz már gond nélkül zajlik majd Chilechito és San Juan között. Hirtelen már csak három nap van hátra a Dakarból, szóval ez már tényleg a hajrá!

Az alábbi videó Max Hunt motorversenyző sisakkamerájából mutatja meg, milyen vizes részekkel is meg kellett küzdenie a mezőnynek az előző napokban.

 

 

C19bAp4WgAAzlMQ

Miniék már sejtik, milyen fejlesztésekkel érkezik Vettel Ausztriába

pf-aut2017-vettel

Így teljesíti a Pikes Peaket egy igazi nagymenő

Romain Dumas autójának műszaki nehézségei ellenére is felért a csúcsra, és ismételten győzni tudott a Pikes Peaken!

Az autó mentette meg Coronelt a 25G-s ütközéskor

Tom Coronel érdekes részleteket árult el szombati WTCC-balesetéről: "Egyáltalán nem volt fékem, és így semmit sem tudtam tenni. Visszatekintve örülök, hogy ott állt az az autó, jobb, mintha a betonba ütköztem volna. A biztonsági berendezések rendben működtek, az FIA vizsgálata pedig elárulta, hogy a becsapódás 25G körül volt."

Bottas második helye önmagában is elég szenzációs - hát még finn kommentárral!

Kipróbálni egy 1000 lóerős veszedelmet

Ilyen, ha valaki elviszi egy körre az Audi R18-at:

Hogy mutatnának klasszikus festések idei autókon?

Nézzünk meg pár Lotust!

pf-lotusok

Boldog születésnapot, bajnok!

Ma ünnepli 32. születésnapját a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg - Isten éltesse!

Valami elszabadult tegnap az F1-es csapatok Twitterén

Szeretnél McLaren-sapkát? Szerezz!

Mi pedig segítünk benne!

Részletek ide vagy a képre kattintva.

pf-ws-sapkak

Elképesztő jelenet: szerelők ütköztek Bakuban!

Fontos és jó hír: Biaggi már nincs az intenzíven

Születésnapján Max Biaggi köszöni mindenkinek, hogy kijöhetett az intenzív osztályról, és már nem gép segítségével lélegzik:

Döntöttek a motor és az autó között

Döntött a Mahindra: a szezon végén elhagyják a Moto3-at, s most már kizárólag a Formula-E-re koncentrálnak - a csapat 2011-ben csatlakozott a motoros világbajnokság legkisebb kategóriájához, s tavaly értek el igazi áttörést, amikor Francesco Bagnaia három győzelemmel negyedik lett az összetettben.

mahindra

Egy kormányt, adjatok már egy kormányt! - Raikkönent se hallottuk még ilyen dühösnek

Az Azerbajdzsáni Nagydíj piros zászlós leállása során a Ferrari szerelői talán magukat is meglepve ismét üzemképes állapotba varázsolták Kimi Raikkönen megtépázott autóját, egy igen fontos alkatrészről azonban megfeledkezdtek, amikor már készek lettek volna visszaküldeni a finn a pályára. Raikkönen a rádióban gondoskodott róla, hogy mindenki tisztán meghallja, mire van szüksége.

Összefoglaló Raikkönen élete legkaotikusabb versenyéről

Egy rajongó Kimi Raikkönenre fókuszálva készítette el az Azerbajdzsáni Nagydíj videós összefoglalását. A versenyét, amelyről a finn pilóta, ahogy maga is kiemelte, kétszer is kiesett…

Mikor látunk ilyen pillanatokat legközelebb Vetteltől és Hamiltontól?

Pedig mintha tegnap lett volna, amikor a két versenyző még minden hátsó gondolat nélkül mókázott egymással, vagy épp összeölelkeztek a parc fermében. Vajon mennyit kell várnunk, mire újra felolvad a hangulat? Jelenleg bármilyen jelenetet jobban el tudunk képzelni a két versenyző részvetelével, mint ilyeneket:

Michelisz újra úgy érzi, meg akarja nyerni a WTCC-t!

A magyar versenyző első szavai idei első győzelme után, valamint a Vila Real-i főfutam rövid összefoglalója, amely a Honda-pilóta sikerét hozta.

Tegyél meg mindent saját nyugalmadért!

Vigyázat! Ne zavarj, amíg F1-et nézek! Súlyos sérülésekkel járhat! – így szól a baljóslatú, ugyanakkor humoros felirat a Fomula.hu webshop rajongói bögréjén és pólóján. Testhezálló ajándék autósportőrült ismerősöknek, vagy dísztárgyként a polcra helyezve minden alkalommal emlékeztethetjük vele a lakótársakat, mikor nem érdemes közelíteni felénk.

A rajongói bögre és póló (fekete és fehér színben) ide vagy a képre kattintva tekinthető meg webshopunkban.

Amire tényleg a legkevésbé volt idő figyelni a bakui futamon: A gumitaktika Azerbajdzsánban

Azért azt hozzá kell tenni, hogy a biztonsági autó és piros zászló alatt mindenki cserélt kereket, így különösebb lehetőség nem volt a gumikeverékekkel való ügyeskedésre. Az viszont figyelemre méltó a Pirelli infografikájában, hogy a győztes Ricciardo már az 5. körben kerékcserére érkezett, így egy kiállás hátrányban volt azon kevesekhez képest, akik megoldották a versenyt a két „ingyen” kiállással: Stroll, Magnussen, Sainz és Alonso tartoztak közéjük a pontszerzők sorából.

Akkor foglaljuk szépen össze, mi minden történt Bakuban! (videó)

Tavaly azon viccelődtünk, hogy sikerült elnyújtani több percesre az eseménytelen első azerbajdzsáni F1-es verseny hivatalos összefoglalóját. Most mind a 7 percre és 34 másodpercre szükség volt. A Formula-1 hivatalos YouTube-csatornája a Hamilton-Vettel incidensről is készült egy kis szösszenettel. Szerzői jogok miatt a videók továbbra is átkattintva tekinthetők csak meg.

Büntetőpontokat is kapott Vettel, közel az eltiltáshoz

Miután ráhúzta a kormányt Lewis Hamiltonra – amelyről nyilatkozataiban úgy beszél, mintha meg sem történt volna –, Sebastian Vettel nem úszta meg 10 másodperces bokszutcai stop-and-go büntetéssel: 3 büntetőpontot is szuperlicenszére írtak. Ez az érték azért is kritikus, mert 12 pont után egyfutamos eltiltás jár – márpedig Vettel jelenleg 9-nél tart, tehát még egy hasonló vétség, és a német megkaphatja a szankciót, mellyel a pontrendszer bevezetése óta még nem sújtottak senkit. Az egyes büntetőpontok 12 hónappal azután törlődnek, hogy a versenyző megkapta őket.

Olvastad már?