DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Azt hittem, nem lehet rosszabb, de az lett!” – Hamiltonék kísérleteztek

Jelentősen hozzányúltak a beállításokhoz az F1-es Kínai Nagydíj időmérője előtt a Mercedesnél, de a hétszeres világbajnok úgy érzi, nem ez volt a helyes irány.

Alig néhány órával azok után, hogy Lewis Hamilton másodikként ért célba a Formula-1-es Kínai Nagydíj sprintversenyén, a brit mindössze a 18. helyen végzett a „rendes” időmérőn, így ebből a pozícióból startolhat majd a vasárnapi futamon. Mindebbe egy komolyabb hiba is belejátszott az utolsó gyorskörén: „Nem tudtam bekanyarodni a 14-es kanyarba. Hátszél van ott, de egyszerűen nem tudtam megállni” – értékelt röviden a Q1-es kiesése után a Mercedes pilótája.

Hamilton a vegyes zónában az újságíróknak elárulta, hogy kihasználva az idei sprintformátummal kapcsolatos szabálymódosítást, a csapat jelentős változtatásokat eszközölt az autóik beállítását illetően – és bár ez nem sült el jól, a hétszeres világbajnok szerint ezt kellett tenniük:

f1-hamilton-mercedes-kina-sprint



„Alapvetően végrehajtottunk néhány komoly változtatást az autón az időmérőre, egyszerűen kísérletezni akartunk. George elment az egyik irányba, előtte nagyjából azonosak voltak a beállításaink, én pedig egy másik irányba, hogy lássuk, hogy tudunk-e találni valamit. Nem érződött borzalmasnak, csak nem tudtam megfékezni az autót.”

„Ezt kell csinálnunk jelenleg, de most nem működött. Mindent bele fogok adni… A 18. rajthely elég rossz. Amikor változtattam a beállításokon, úgy voltam vele, hogy biztosan nem lehet rosszabb, de az lett. De előfordulnak ilyen szarságok” – tette hozzá a Sky Sports F1 kamerái előtt a 39 éves pilóta.

Amikor felvetették Hamiltonnak, hogy a sprint után úgy nyilatkozott, hogy sokat tanult az autóról, így reagált a Mercedes versenyzője: „Igen, úgyhogy elmentem ebbe az irányba, és… Nem tudom… Nem tudom, hogy ez-e a helyes irány!” – jegyezte meg félig nevetve.

Hamilton azt leszögezte, hogy a Q1-es búcsú nem jelent számára aggodalmat, mert mentálisan erős. „Néha sikerülnek a dolgok, néha nem. Ez az autó késhegyen táncol, mint azt tudjuk” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: