DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
Motor

Rossi rajthoz sem áll Valenciában?

A világbajnoki éllovas úgy nyilatkozott tegnapi büntetése után, hogy még át kell gondolnia, hogy egyáltalán rajthoz áll-e a két hét múlva sorra kerülő szezonzárón. A Yamaha versenyzője szerint Marc Marquez úgy érzi, miatta vesztette el az idei bajnokságot.

Valentino Rossi és Marc Marquez óriási csatát vívtak egymással a vasárnapi Maláj Nagydíjon, amíg az egyértelműen felbőszített olasz a hetedik körben le nem terelte őt a pályáról. A spanyol elesett, a yamahást pedig megbüntették: miután már négy büntetőpontot szedett össze idén, csak a rajtrács végére állhat majd a valenciai finálén. Ha egyáltalán ott lesz a mezőnyben...

rossi_2015



„Lehet, hogy el sem indulok Valenciában, még el kell döntenem” – nyilatkozta büntetése után az összetettben hét ponttal vezető pilóta. „Nem igazságos a büntetés, mivel nem akartam, hogy Marquez elessen. Csak ismételni tudom magam: sajnálom, hogy bukott, de én csak egyszerűen idegesíteni akartam. Mindig is fair versenyző voltam: az első büntetőpontomat is egy apró hibáért kaptam Misanóban az időmérő után, amivel egyébként nem vettem el semmit Lorenzótól” – utalt arra az esetre Rossi, amikor a San Marinó-i Nagydíj kvalifikációjának végén feltartotta csapattársát és világbajnoki riválisát.

A „Doktor” már a sepangi eseményeket megelőzően úgy fogalmazott, hogy szerinte Marquez szándékosan Lorenzót segíti kettejük párharcában, aminek a múltbéli sérelmek az okai. Rossi elmondása szerint a repsolos motoros menedzsere, Emilio Alzamora is megerősítette, hogy a címvédő őt okolja azért, amiért idén nem szállhatott harcba az év végi elsőségért: „Ahogy azt már csütörtökön is mondtam, ez annak szól, ami Argentínában és Assenben történt közöttünk. Ezt Alzamora meg is erősítette: azt mondta nekem, hogy Marc úgy érzi, miattam veszítette el a bajnokságot. Nyilvánvalóan rossz vesztes” – fogalmazott Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: