DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

Meglepő kijelentést tett a Mercedes tehetsége

Esteban Ocont F1-es anyagból gyúrták, F3-as, és GP3-as bajnoki címei után logikus lépés lenne a GP2-ben versenyeznie, de más tervei vannak karrierjével kapcsolatban.

A Mercedesnek jelenleg két fiatalja is készen áll arra, hogy a következő néhány évben a Forma-1-be lépjen, egyikük esetében pedig már jövőre megvalósulhat az álom: Pascal Wehrlein a DTM-ben szerzett bajnoki címe után esélyes a Manor egyik ülésére, de elmondásra szerint a GP2-ben is jól érezné magát - a német a sorozat hét közepén tartott tesztjén is részt vett a Prema csapatával, ahol szerdán a 18. helyen végzett.



A tavaly még a Lotus juniorcsapatával F3-as Eb-címet nyerő Esteban Ocon az idei szezont a Mercedes támogatásával versenyezte végig a GP3-ban, és nyerte meg a bajnokságot, célja pedig egyértelműen a Forma-1. Útját azonban nem a szokásos módon kívánja folytatni, és - talán Wehrlein sikerén felbuzdulva - a DTM-et preferálja a GP2-vel szemben. Októberben olyan hírek röppentek fel, hogy ő fogja helyettesíteni Daniel Juncadellát a hockenheimi fordulón, de végül elmaradt a debütálás.

„Jelenleg még nem tudom, mit fogok csinálni, de inkább a DTM felé hajlok” - mondta Ocon az Autosportnak. „Ha választani kellene a DTM és a GP2 között, előbbi mellett döntenék. De még semmi sincs eldöntve, és lehet, hogy a GP2-ben kötök majd ki.” Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt nyilatkozta, hogy Ocon akár Wehrleinnal megosztva dolgozhat majd a brackley-i F1-es csapatnál. „Estebannal a fedélzeten azon dolgozunk, hogy mindkettejük számára megfelelő programot találjunk. Ez azt is jelentheti, hogy tesztelnek, tartalékpilóták lesznek, vagy a DTM-ben versenyeznek majd.”

Ocon hozzátette, szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy a Mercedes felkarolta őt, így elfogadja, ha Wehrlein elsőbbséget élvez majd a csapatnál. „Ez Toto döntése, nem az enyém, csak egyszerűen boldog vagyok, hogy a Mercedes programjának részét képezhetem. Az ő döntése, hogy előbbre helyezi-e nálam. Szerencsésnek érzem magam, és nem leszek boldogtalan, bármilyen döntés születik majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: