DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
GP2/3

Wehrlein GP2-es, Alesi GP3-as autót tesztel

A DTM idei bajnoka az újonc Prema csapat autóját, míg a korábbi F1-es versenyző, Jean Alesi fia, Giuliano az Arden gépét fogja kipróbálni a GP2 és a GP3 szerdai tesztnapján.

Több tehetség is komoly lépéseket fog megtenni a Forma-1 felé vezető úton december 2-án, szerdán: a sportág előszobái, a GP2 és a GP3 ugyanis ezen a napon kezdik el szezon végi tesztjüket Abu Dhabiban. A GP2-es autókkal pályára lépők közül minden bizonnyal Pascal Wehrlein ténykedését fogja legnagyobb figyelemmel övezni, aki az elmúlt két évben több alkalommal is vezethette a Mercedes, valamint a Force India autóit, nem mellesleg kedden, a Pirelli gumitesztjén is ő kormányozza a világbajnok istálló autóját.



Az idei DTM-szezon 21 éves bajnoka korábban kijelentette, hogy ha nem sikerül F1-es ülést kapnia jövőre, akár a GP2-ben is elképeli magát, ehhez az első lépést pedig azzal a Prema csapattal teheti meg, amely az F3-as Európa-bajnokságból lép előre a Lazarus helyére a bajnokságban. Nem Wehrlein lesz azonban a gárda egyetlen, idén bajnokságot nyert reménysége, hiszen Felix Rosenqvist F3-bajnok is ott lesz a csapatnál, miután a Status autóját is kipróbálta a teszt elején.

A teszt harmadik bajnoka Olvier Rowland lesz, aki idén négy hétvégén már szerepelt a GP2-ben, bajnoki címét pedig a WSR 3.5-ös szériájában sikerült megszereznie - a brit pilóta az idén mindent vivő ART-nál kap majd először lehetőséget, hogy aztán a Prema és a DAMS autóját is kipróbálja.

A GP3-asok tesztjének legnagyobb durranása a 2015-ben első formaautós szezonját teljesítő Giuliano Alesi lesz, aki négy győzelemmel negyedikként végzett a francia F4-es bajnokságban, Abu Dhabiban pedig az Ardennel fog pályára lépni. A kategória egy csatornányival arrébb lévő testvérbajnokságában, a brit F4-ben Will Palmert avatták bajnokká, aki szintén ott lehet a teszten, szintén Ardennel - neve nem véletlenül lehet ismerős, ugyanis a 2014-es GP2-bajnok Jolyon Palmer öccséről van szó, aki jövőre már teljes állású versenyző lesz a Lotus/Renaultnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: