DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
GP2/3

Fél körig sem tartott a GP2 szezonzárója

Annál rövidebb ideig aligha tarthat autóverseny, mint amennyit a GP2 sprintfutamából kaptunk Abu Dhabiban. Néhány kanyar után ugyanis az egészet leintették a Red Bull tehetségének rombolása miatt.

Noha a bajnokság már rég eldőlt Stoffel Vandoorne javára, a mögötte lévő pozíciókért még szoros csata zajlott a tabellán a szezon utolsó versenye előtt. Ez a bizonyos szezonzáró futam azonban olyan forgatókönyvet hozott, amire senki sem számíthatott.

A pole-ból Alex Lynn rajtolt és meg is tartotta a vezetést a rajt után, ám mindössze két kanyarig tartott a zavartalan versenyzés. Ott Pierre Gasly megcsúszott, és miután hagyta, hogy a bukótérből autója hátramenetben visszaguruljon a pályára, több riválisát is kiütötte a versenyből. A mezőny végén érkező Daniel de Jong, Norman Nato, Nicholas Latifi és Sean Gelael mind a falba csapódtak irányíthatatlanná vált autójukkal, komoly kárt okozva a védőkorlátban.

Szergej Szirotkinnak és Arthur Picnek sikerült kimaradniuk a balesetből, ám elkerülő-manőverük végén egymással ütköztek. Mindez azonban végül mit sem számított.

A piros zászlót már az első kör befejezése előtt belengették, az autók felsorakoztak a bokszutcában, és megindult a romok eltakarítása, a fal helyrehozása és a károk felmérése. Ám némi várakozás után kiderült, hogy a korlát komolyabban megsérült, és mivel már az F1-es pilótaparádé is közeledett, a versenyirányítás úgy döntött, hogy nem indítja újra a futamot.

Egyetlen teljesített kör pedig kevés volt ahhoz, hogy eredményt hirdessenek, így sem pontokat, sem trófeákat nem osztottak, hivatalosan törölt eseménnyé nyilvánították az Abu Dhabi sprintversenyt. A bajnokságban így Vandoorne és Alexander Rossi mögött Szirotkin egy pontos előnnyel megőrizte harmadik helyezését Rio Haryantóval szemben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: