DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
GP2/3

Nyerni akar Bahreinben a Williams tehetsége

Alex Lynn GP3-as bajnokként lépett feljebb egy szintet, és erősen teljesített a szezon eleji GP2-es teszteken, így bízik benne, hogy meg tudja nyerni az év első futamát vasárnap délután.

Hétvégén elrajtol a 2015-ös GP2-es szezon, és számtalan tehetség tűnik esélyesnek az évi végi bajnoki címre. Közöttük van Alex Lynn is, aki még a Red Bull támogatottjaként igazolt a DAMS csapathoz, ám a szezont már a Williams protezsáltjaként kezdi el. A DAMS-ot egyébként az utóbbi négy évben háromszor is bajnoki címig vitték pilótái (Grosjean, Valsecchi és Palmer), így jó esélye van arra, hogy novemberben az ő nevét írják fel a legjobbak közé.



Előtte azonban már a hétvégén bizonyítani szeretne, ahol a teszteken mutatott formájára alapozna. „Hiszem, hogy nyerhetek Bahreinben” – nyilatkozott Lynn az Autosportnak. „A teszteken erősnek mutatkoztunk, de van még öt srác, akik csak tizedekre vannak tőlünk. Minden attól függ majd, hogyan teljesítünk az időmérőn, és azt követően a versenyen.”

„Ha sikerül az első néhány sorba kvalifikálnom, meglehet a győzelem. Tudom, hogy az autó gyors lesz – mint a DAMS gépei általában – így lehetőségem nyílik majd harcolni a pole pozícióért. Az egyetlen dolog, amit meg lehet jósolni a tesztekből, az az, hogy nagyon közel leszünk egymáshoz a többiekkel. Kemény csata várható, hiszen hét-nyolc srác is képes arra, hogy odaérjen, de jó érzés, hogy legalább én is közöttük vagyok” – tette hozzá a 21 éves brit versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: