DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Villeneuve váltja Heidfeldet a Formula-E-ben

Az 1997-es F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve 44 évesen visszatér az együléses autókhoz, miután a Venturi csapat bejelentette, hogy a teljes következő szezonra leigazolta őt a Formula-E-be.

A kanadai pilóta érdeklődése az elektromos sorozat iránt már nem számított titoknak, hiszen köztudott volt, hogy nemrég egy teszten is részt vett a csapattal a Paul Ricardon, ahol már az új, a Venturi Automobiles által gyártott saját elektromotort szerelték bele az autóba.

Ez az egyetlen teszt is elég volt ahhoz, hogy a felek megállapodjanak a folytatásban, így Villeneuve, aki legutóbb 2005-ben a Formula-1-ben teljesített egy egész szezont, ám azóta is rengeteg különféle kategóriában kipróbálta magát, most ismét egy komoly projektbe vág bele.

CL1ZHbyWIAAKT1_



„Már 10 éve nem vezettem ilyen pályán együléses autót, de olyan ez, mint a biciklizés: az ember sohasem felejti el” - mondta a szerződésének bejelentésekor Villeneuve. „Nagy örömöt éreztem. Kiváló a légkör a Venturinál, és a csapat egyik mérnöke egészen véletlenül olyasvalaki, akivel már együtt dolgoztam a karrierem kezdetén. Izgatott voltam a teszt előtt, de minden remekül ment. Az előző szezonban akármikor találkoztam egy Formula-E versenyzővel, mind azt mondták, hogy ez egy rendkívül érdekes bajnokság.”

„Jó pár év után most először fogok részt venni egy teljes szezonban. Már nagyon várom a startot, mivel a Venturinál kiváló hangulatot tapasztaltam, ennek pedig hatalmas szerepe lesz. Stephane Sarrazint is jól ismerem, vele megbízunk egymásban.”

A csapat ugyanis azt is bejelentette, hogy Sarrazint megtartják a második szezonra, ami pedig azt jelenti, hogy Nick Heidfeld került ki a körforgásból, bár a német a hírek szerint maga döntött a távozás felől.

A 44 éves Villeneuve és a 39 éves Sarrazin révén a Venturi szinte biztosan a mezőny legidősebb pilótapárosával fog rendelkezni, ám komoly fegyverténynek számít a csapat, és az egész Formula-E számára, hogy már a második szezonra egy korábbi F1-es világbajnok is csatlakozott az első évada során magának nagy elismerést kivívó elektromos sorozathoz.

A széria hivatalos tesztidőszaka augusztus 10-én kezdődik Doningtonban, majd a szezon október 17-én indul Pekingben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: