DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az F4-szerződés küszöbén Schumacher fia

A hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher fia, Mick azzal a csapattal teheti meg első lépését a királykategória felé vezető úton, mellyel tavaly Max Verstappen is versenyzett az F3-ban.

Michael Schumacher fia, Mick egyre közelebb jár ahhoz, hogy apja és nagybátyja nyomdokaiba lépve ő is megkezdje együléses versenyautós karrierjét. A 15 éves tehetség az elmúlt éveket gokartozással töltötte, s számos sikert ért el – a Schumacher nevet azonban nem használta, Mick Betsch, illetve Mick Junior néven szerepelt, előbbi édesanyja leánykori neve.

Miután a feltételezések szerint több csapat F4-es autóját is tesztelte, egyre valószínűbbnek tűnt, hogy az idei évben már belép valamelyik nemzeti sorozatba, s most úgy látszik, hogy ez be is igazolódhat, ám nem a Jenzer Motorsporttal, mellyel korábban szóba hozták.

mick_junior



Holland lapértesülések szerint az ifjú Schumacher nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Van Amersfoort F4-es alakulatával. A csapat neve nem véletlenül hangozhat ismerősnek, hiszen ez az istálló, amellyel Max Verstappen egyetlen formulaautós szezonját teljesítette, mielőtt leigazolta őt a Toro Rosso. A hollandok egyelőre nem reagáltak a hírekre.

A kétszeres DTM-bajnok Timo Scheider az osztrák Sportwoche című lapnak nyilatkozott a 15 éves versenyzőről: „Mick kivételesen gyorsnak látszik, különösképp az esőben. Bizonyos, hogy örökölte édesapja génjeit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: