DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen a Ferrarinál sem érzett nyomást

Kimi Raikkönen 2019-ben igazolt az Alfa Romeóhoz, miután Charles Leclerc váltotta a maranellóaiknál. A finn elmondta, nem érez nagy különbséget új csapatánál sem az eddigiekhez képest.

Az Alfa Romeo 2007-es világbajnoka eddig mindkét alkalommal pontot tudott szerezni az idei szezonban, aminek köszönhetően a hatodik helyen áll a bajnoki tabellán. Legutóbb elmondása szerint nem volt könnyű versenye Bahreinben, de a célja továbbra is a stabil pontszerzés lehet a szezon hátralévő részében. 

A finnek már van összehasonlítási alapja, milyen az élet az Alfánál a Ferrarihoz képest, de igazából sosem érezte magát kényelmetlenül egyetlen csapatnál sem a következők miatt:

„Nem érzem, hogy a csapatok nagy nyomást gyakorolnának ránk. Keményen dolgoznak, és ugyanezt várják el az embertől. Tudom, hogy vannak elvárásaik felém, és nem véletlenül szerződtettek, de én magamtól sokkal többet várok, mint mások. Ennek megfelelően működöm, és elégedett vagyok, amikor jól alakulnak a dolgok, de mindig jobban szeretnék teljesíteni.”

 raikkonen-a-nyomasrol



„A Ferrariban és más csapatban sem éreztem sosem, hogy valami olyasmit kellett volna csinálnom, ami lehetetlen, vagy olyat, ami nyomás alá helyez. Én tartom magam nyomás alatt, de azért a csapatnak is vannak elvárásai” – folytatta azzal, hogy a Ferrarinál sem volt sokkal másabb az élete, mint az Alfánál. 

„Hogy mit várnak el tőlem pontosan (az Alfa Romeónál), arról fogalmam sincs. Nem kérdeztem őket, és nem is mondták meg szemtől szembe, hogy mit kell tennem. Nem hinném, hogy ez jó lenne, mert ha elvárnának egy hetedik helyet, és éppen ott autóznék, nyilván nem ülnék és maradnék ott, ha előrébb is léphetek” – tett megállapítást az elvárásokról Raikkönen.

„Mindig megpróbálom a maximumot, amire képes vagyok, és a végén, ha elérjük ezt, bármi is az eredmény, megtettünk mindent. Ezen kívül mit tehetnénk még?”

Az Alfa Romeo jó úton halad, és Kimi Raikkönen eddig szépen hozza az eredményeket, amiket az autó valóban tudhat, mindenesetre várni kell rá, hogy megtudjuk, több rejlik-e még az autóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: