DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Raikkönen: Voltak nehéz pillanataim verseny közben

Az Alfa Romeónál versenyző Kimi Raikkönen sokakhoz hasonlóan szenvedett a pálya bizonyos részein a szél miatt, de az abroncsok sem könnyítették meg a hetedik helyen végző finn dolgát.

2007 világbajnoka nagyszerűen kezdett – karrierje alighanem utolsó állomásánál – az Alfa Romeónál. Ausztráliában a nyolcadik, most hétvégén Bahreinben pedig a hetedik helyen végzett, így jelenleg a hatodik pozícióban áll a pontversenyben.

Ugyanakkor a finn elmondta, hogy nem volt olyan egyszerű dolga, mivel a gumik is megnehezítették a dolgát a futam alatt, de leginkább az erős szél hozta olykor nehéz helyzetbe Raikkönent.



„A verseny nagy része élvezetes volt, de a középső szakaszban voltak nehéz pillanataim. Nehezen volt kezelhető az autó, de igazából ez nem is az autó hibája volt, inkább a szél és a gumik okozták a kellemetlenségeket. Az abroncsok a pálya második felén kimondottan jól működtek, de amikor hátszelünk volt a 6-7-8-as kanyarban, az nagyon megnehezítette a dolgunkat” – mondta az F1 hivatalos oldalának Raikkönen.

„Szóval ez egy kissé trükkös volt, de aztán feltettük a lágy gumikat a végére, amik fantasztikusak voltak. Az elején spóroltam is az üzemanyaggal, de még így is tudtam tartani a többiek tempóját. Sajnálom, hogy a végén nem tudtuk visszaelőzni a McLarent. Megpróbálhattam volna, de mikor közel kerültem hozzá, sok tapadást veszítettem, szóval nem sok esélyem volt megelőzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: