DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Elégedett vagyok, várom az időmérőt

Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen is elégedettnek tűnik az első két szabadedzés után az Alfa Romeóval. A finn mindkétszer a hatodik helyen végzett, de szerinte a topcsapatok mögött bármi lehet.

Az Alfa Romeo egy konstruktív napon van túl az Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése után. Leginkább az autó mechanikai tapadásán próbálkoztak javítani az olasz-svájci csapatnál, illetve azzal töltötték az időt, hogy a pilóták visszaszokjanak a melbourne-i pályához.

Több keveréket is kipróbáltak a második szabadedzés során, a hosszú etapok után pedig biztató számokat kaptak az alfások. Kimi Raikkönen mindkét gyakorláson a hatodik pozícióban végzett, és velősen összefoglalta a napot, mindössze három mondatban.

Jónak tűnik az Alfa Romeo


„Egy kemény munkával teli nap van mögöttünk, amin nem ért minket semmi komolyabb probléma. Nyilván, még van néhány beállítás, amin javítanunk kell, hogy jobb legyen az autó, de összességében jónak éreztem. Már várom a holnapi időmérőt, a három élcsapat mögött bármi lehetséges."

Antonio Giovinazzi a télen elmondta, hogy nem is kívánhatna Raikkönennél jobb csapattársat, és szeretne tőle minél többet tanulni. Nos, úgy fest, hogy a nyilatkozatok esetén már túl is nőtt a finnen, hiszen még nála is rövidebb interjút adott a pénteki napjáról.

„Összességében ez egy jó nap volt. Az autót jónak éreztem, elégedett vagyok a teljesítményünkkel, különösen a hosszú etapokkal. Izgatottan várom az első teljes versenyhétvégém rajtját, ahogyan a kvalifikációt is holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: