DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Charles már nem tud meglepetést okozni

Charles Leclerc a szezont megelőző téli teszten mutatkozott be először új csapata, a Ferrari színeiben. Mattia Binotto, az olaszok csapatfőnöke pedig máris elégedetten nyilatkozott a monacói versenyzőről.

Charles Leclerc-t első Formula–1-ben töltött évét követően a Sauber istállótól léptették elő a Ferrarihoz Kimi Raikkönen helyére. A 21 éves monacói ezzel az olaszok legfiatalabb versenyzője lett a mexikói Ricardo Rodrigez óta. A maranellói istálló döntését Leclerc kora és tapasztalatlansága miatt sokan meglepőnek, ugyanakkor merésznek is tartották.

Leclerc azonban már a 2019-es szezont megelőző két téli teszten bizonyította, megérdemelten kapta meg a Formula–1 egyik legnagyobb presztízzsel járó ülését, hiszen az összesített időeredmények alapján alig egy század másodperccel maradt el csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel legjobb köridejétől. Mattia Binotto, a Ferrari nemrég kinevezett csapatfőnöke elmondta, Leclerc már nem tud meglepetést okozni számukra, mert a csapatban mindenki tisztában van a fiatal monacói tehetségével, így azzal is, hogy mire lesz képes az előtte álló szezonban.



„Charles egy nagyon jó és tagadhatatlanul gyors versenyző. Barcelonában inkább saját magára és arra koncentrált, hogy minél jobban megértse az autót, megismerje a csapatot, a mérnököket és azt a rengeteg dolgot, ami még mindig újdonság lehet számára” – mondta az olaszok csapatfőnöke. „Az, hogy nagyjából egyforma időket autóztak Sebastiannal, Charles megkérdőjelezhetetlen gyorsaságát bizonyította. Ezzel mi már régóta tisztában vagyunk, hiszen már nagyon rég, hogy a Ferrari család tagját képezi. Szóval semmi nem ér minket meglepetésként Charles-lal kapcsolatban.”

„Viszont nem a barcelonai tesztek bizonyítják számunkra azt, hogy jó döntést hoztunk, amikor leszerződtettük, mert egyszerűen tudjuk, hogy ő volt a helyes választás, és az idény későbbi része is csak tovább fogja ezt erősíteni” – nyilatkozta Binotto, aki ugyanakkor az SF90 februári autóbemutatóján azt is leszögezte, az egyéni világbajnoki címért folyatott küzdelemben a szezon első szakaszában elsősorban a már öt éve a Ferrarival versenyző Sebastian Vettelt fogják támogatni. Ezt a döntés később Leclerc is logikusnak tartotta

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: