DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc: Logikus, hogy Vettel fog előnyt élvezni

Charles Leclerc-t nem zavarja az, hogy a Ferrari még a szezon kezdete előtt csapattársát, Sebastian Vettelt tette meg első számú pilótájának. A monacói szerint a döntés logikus, de nem kell mindig így lennie.

Az olaszok újonnan kinevezett csapatfőnöke, Mattia Binotto már a 2019-es autó bemutatóján igyekezett leszögezni, idén a Ferrarinál a szezon első részében Sebastian Vettel lesz az, aki, ha a helyzet úgy követeli meg, előnyben részesülhet csapattársával, Charles Leclerc-rel szemben.

Maranellóban ugyanis idén az a speciális helyzet állt elő, hogy amíg egyik versenyzőjük, a már veteránnak számító négyszeres világbajnok Vettel már ötödik évét kezdi az olasz istálló színeiben, addig a Saubertől előléptetett Leclerc mindössze második idényére készül a Formula–1-ben. A csapatfőnök elmondása szerint ezért egyértelműen a némettel akarják megcélozni a világbajnoki címet, míg Leclerc számára időt hagynak arra, hogy hozzászokjon az élmezőnyben versenyzéshez.



A 21 éves pilóta csütörtökön, a barcelonai téli teszt utolsó előtti napján elmondta, logikusnak és érthetőnek tartja csapatfőnöke kijelentését, ami nem is érte őt meglepetésként. „Ez nem volt újdonság számomra, és nem hinném azt sem, hogy Mattia túlzott volna, amikor ezt mondta. Már korábban is tisztában voltam azzal, hogy egy ideig ez lesz a helyzet, és abszolút logikusnak és érthetőnek tartom.” 

„Én még teljesen új vagyok a Ferrarinál, éppen ezért világos, hogy a 50:50 helyzetekben csak az egyik pilótát támogatja a csapat, és azt is abszolút megértem, hogy ez Vettel lesz. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ennek majd mindig így kell lennie. Az én feladatom az lesz, hogy annyira gyors legyek, hogy ne legyen szükség csapatutasításra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: