DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év poénja

Szilveszter napján senki nem szeret komolykodni, így mi sem tesszük. Persze az F1-es mezőnyben az év során is repkedtek a poénok, ennek köszönhetően tudunk most válogatni a legviccesebb mozzanatokból.

Végéhez érkezett 2018-as F1-es évértékelőnk, amelyben 12 napon át, 12 kategóriában szavaztunk a szezon legjobb, legrémesebb vagy éppen legemlékezetesebb szereplőiről és történéseiről. A végére szokás szerint az év legviccesebb jeleneteit hagytuk.

00118017_695 



Balogh Tamás: Sebastian Vettel németeket meghazudtoló humoráról tanúskodik, hogy azonnal lecsapta a saját maga által felkínált poént, amikor azt üzente mérnökének az interlagosi edzésen, hogy „valami lifeg a lábai között”. Kimi Raikkönent mindig is kedveltük egysoros sziporkái kapcsán, de a szezon vége felé adott interjújában valósággal tobzódtak ezek – kezdve például azzal, hogy ferraris évei alatt egyáltalán nem tanult meg olaszul, s talán ez az oka az elküldésének, vagy azzal, hogy az Instagram-posztjainál minden egyes szó megírásához külön embert foglalkoztat. Az USA Nagydíj közvetítésében pedig félig macskanyávogásra, félig F1-es autókra hajazó hangokat kiadó néző a modernkori trollok tökéletes megszemélyesítője.

1. Vettel brazíliai „lábközi” rádióüzenete
2. Raikkönen interjúja az F1 hivatalos oldalán
3. Neeow-guy Austinban

 

Bognár Viktor: A mai világban már annyi poént, vicces beszólást lehet elkapni az F1-es paddockban és a közösségi médiában, hogy választani is nehéz. Na jó, igazából azért nehéz, mert idén is elfelejtettem jegyzetelni! De amit Hamilton és az őt meglátogató Will Smith lenyomtak Abu Dhabiban, ahhoz nem kell jegyzetfüzet, mert egész biztosan még évek múlva is emlékezni fogok rá, olyan zseniális és formabontó volt! A legviccesebb jelenetek a szezon végére csoportosultak, mint amikor Vettel Interlagosban már tehermentesen poénkodott a rádióban, de az igazán felszabadult a csapattársa volt az év végi díjátadón.

1. Hamilton és Will Smith színdarabja
2. Vettel: Mozog valami a lábam között
3. Raikkönen bevésett az FIA gálán

Czinege Ádám: Sebastian Vettel a Brazil Nagydíj második szabadedzésén szólt be rádión a csapatának, hogy valami olyasmi lóg az autóban a lába között, ami nem megszokott. Viccesen megjegyezte, büszke lenne, ha az lenne, amire gondol, de nem az (a méret alapján). Fernando Alonsót kérdezték a Magyar Nagydíj időmérőjén, hogy milyen gumit javasol a következő kifutásra, de a spanyol a rossz körülmények miatt a következőt mondta: „Az utolsó szektort lehetetlen megcsinálni. Bár ha egy rakétát szerelnétek fel, talán meglenne a 11. hely.” A Renault pedig a Brazil Nagydíj előtti hivatalos közleményében utalt arra, hogy a fiatal holland kissé sokat panaszkodik a franciák erőforrása miatt.

1. Vettel lábai között van valami szokatlan
2. Alonso: ha rakétát tesztek rám, meglesz a 11. hely
3. Renault-press: kicsit sokat sír Verstappen

 

Gellérfi Gergő: Ha másban nem is, poénokban a Ferrari volt idén a legerősebb, Kimi Raikkönen produkciója minden idők legemlékezetesebb FIA-díjátadójává tette a szentpétervárit (szoros csatában megelőzve a Rosberg bejelentését hozó tavalyelőttit), míg Vettel egy frivol tréfával emelkedett az F1 mókamesterei közé. És amit külön ki kell emelni: ezeket a tartalmakat (végre) rengeteg más humoros kontenttel együtt az F1 hivatalos közösségimédia-csatornáin is megtaláljuk!

1. Kimi Raikkönen magánszáma az FIA díjátadóján
2. Sebastian Vettel brazíliai rádióüzenete
3. Vicces videók az F1 hivatalos csatornáin

Gobodics Tamás: Raikkönen helye nálam megkérdőjelezhetetlen, Vettel rádiózásán rengeteget nevettem, de az Austinban az F1-es autók hangját utánzó úriember is óriási volt.

1. Raikkönen az FIA díjátadóján
2. Vettel rádiózása a lába között lévő valamiről
3. Az austini hangutánzó arc

 

Héjas Szilárd: Szeretném megkockáztatni látatlanban, már most, hogy mindenki ezt fogja az első helyre írni: Raikkönen istenesen berúgott az FIA díjátadó gáláján Oroszországban. A finn azt sem tudta, hányadikán van elseje, jó volt végre felszabadultnak vagy talán egy kicsit újból önmagának látni a Jégembert. Az USA Nagydíjon egy szurkolónak sikerült maradandót alkotnia azzal, hogy megpróbálta utánozni az autók hangját, ami vastagon behallatszott a közvetítésbe. Egy ilyen listán pedig úgy érzem, Raikkönen megérdemli, hogy kétszer is szerepeljen. Hamilton szinte a lelkét kiöntötte a finnek egy sajtótájékoztatón, mire a finn úgy bámult maga elé, mint aki nem is figyel arra, mit mondanak a többiek.

1. Raikkönen jól érezte magát a gálán
2. Az USA Nagydíj hangeffektjei
3. Raikkönen fittyet hány Hamilton szavaira

Strommer Benjamin: Kimi Raikkönen idén jó szolgálatot tett a rajongóknak – és a Formula.hu olvasottságának is – a jövőjét övező bizonytalansággal, beszólásaival és egyéb megnyilvánulásával. Az aduászt a legvégére hagyta, amikor az FIA puccos díjátadóján nem épp szomjas állapotban ment a színpadra trófeájáért. Az év legjobb rádióüzenetét a tréfás kedvű Vettel produkálta, de Grosjean is maradandót (értsd: mémalapanyagot) alkotott Bakuban, amikor a kilométerekre levő Ericsson nyakába akarta varrni kicsúszását.

1. Raikkönen elázva megy az FIA-díjátadóra
2. Valami lóg Vettel lábai között
3. Ericsson hibája!

 

A végeredmény: Ennyi férfiember még nem voksolt láb között himbálózó dolgokra, mint a formula.hu évértékelőjének utolsó epizódjában - Vettel interlagosi rádióüzenete telitalálat volt. A Ferrari pedig kettős győzelmet aratott ezen a szavazáson, Raikkönen ugyanis a szezonzáró után tudott még elő- és meghúzni olyasvalamit, amivel feltette a csúcsdíszt 2018-ra és saját ferraris karrierjére. Bár a finn kapta a több első helyet szerkesztőségünk tagjaitől (az italt mégiscsak jobban szeretjük, mint himbálózó dolgokat), de egy ponttal lemaradt az összesítésben. Ezen a két fő eseményen kívül igencsak eltértek egymástól a választásaink a szezon rengeteg vicces közjátékának rengetegében, de az austini hangutánzó "rém" hármunknál is felbukkant.  

1. Mi van Vettel lába között? 14 pont
2. Raikkönen alakítása az FIA gálán 13 pont
3. Neeeow 4 pont

vet rai

Korábbi ranglistáink:

Az év pilótája: 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Charles Leclerc
Az év csapata: 1. Mercedes, 2. Sauber, 3. Ferrari
Az év meglepetése: 1. Kimi Raikkönen, 2. Sauber, 3. Haas
Az év csalódása: 1. McLaren, 2. Williams, 3. Valtteri Bottas
Az év újonca: 1. Charles Leclerc, 2. Szergej Szirotkin, 3. Pierre Gasly
Az év versenye: 1. Azerbajdzsáni Nagydíj, 2. USA Nagydíj, 3. Német Nagydíj
Az év előzése: 1. Ricciardo Bottast Sanghajban, 2. Vettel Bottast Silverstone-ban, 3. Hamilton hármat Szahírban
Az év bukása: 1. Spái rajtbaleset, 2. Ericsson Monzában, 3., Hartley Silverstone-ban
Az év balhéja: 1. Verstappen és Ocon, 2., Hamilton és a bokszbejárat, 3. A Mercedes csapatutasítása
Az év híre: 1. Alonso visszavonul, 2. Ricciardo a Renault-hoz igazol, 3. Raikkönen és Leclerc helycseréje
Az év pillanata: 1. A három bajnok fánkozik, 2. Raikkönen austini győzelme, 3. Vettel hockenheimi kiesése

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: