DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Sehol nem voltam Lewishoz képest” – Russell

A korábbi futamokon erős volt a versenytempója, az F1-es Miami Nagydíj után viszont nem tudja a Mercedes britje, mi hiányzott.

Miközben Lewis Hamilton talán a 2024-es szezonja legpozitívabb nyilatkozatát adta a Formula-1-es Miami Nagydíj után, amelyen a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót, épp csak elmaradva a Red Bull-os Sergio Pereztől, addig a Mercedes másik pilótája, George Russell már kevésbé volt jókedvű a vasárnapi események végén.

A fiatalabb brit ugyan csak két hellyel maradt el Hamiltontól, azaz nyolcadikként futott be a futamon, de az élmezőny öt csapatának pilótái mellett még a Visa Cash App RB-t erősítő Yuki Tsunoda is befért elé. És ezt Russell szerint csak részben magyarázta, hogy pórul járt a rajtot követő első kanyarban Perez elfékezett bevetődése miatt:

f1-russell-miami-mercedes



„Elég jó rajtot fogtam, de aztán azt hiszem, Checo belülre ment mindenki máshoz képest és túlszaladt. Feltartott néhány embert azzal, ahogy visszatért a pályára. Zsinórban a második nap jártam pórul azzal, hogy a külső ívről startoltam” – idézi Russellt az F1i.com.

„Rendkívül kemény nap volt, egyáltalán nem volt tempónk. Ellenőriznünk kell az autót, mert úgy érződött, valami nincs rendben” – folytatta a Mercedes pilótája. „Rengeteg tempót veszítettünk ahhoz képest, amire számítottunk. A versenytempóm elég erős volt eddig idén, de Lewishoz viszonyítva sehol sem voltam.”

„Meg kell néznünk, hogy lássuk, mi történt, és onnan továbblépni. Szereztünk pontokat, de ahogy előző nap is mondtam: tudjuk, hol állunk csapatként. Nagyon messze attól, ahol lenni akarunk” – zárta gondolatait Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: