DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica visszaszólt Vettelnek

Robert Kubicát egyáltalán nem zavarják Vettel szavai, aki szerint a fiatalok sokkal inkább megérdemelték volna az ő helyét. A lengyel szerint Vettel sem sokkal fiatalabb nála.

Robert Kubica F1-es pályafutását egy csúnya, majdnem halálos kimenetelű ralibaleset törte ketté, az orvosok szerint már az is csoda, hogy életben maradt, nemhogy még a karját is meg tudták menteni, amit apró darabokból kellett összerakniuk.

A Ferrari pilótája, Sebastian Vettel bár örül annak, hogy Kubica vissza tudott térni a Formula-1 világába, de azt mondta, vannak olyan fiatal versenyzők, akik talán jobban megérdemelték volna, hogy megkapják a lehetőséget, hogy bizonyítsanak a száguldó cirkuszban.



A Williamsszel visszatérő lengyelt egyáltalán nem zavarják a négyszeres világbajnok szavai, sőt vissza is szólt kicsit német kollégájának: „Mindenkinek meg lehet a saját véleménye” – mondta el egy lengyel rádió adásában Kubica.

„Nem kell, hogy mindenki boldog legyen amiatt, hogy visszatértem. Ha a pilótákra kerül a sor ezzel az üggyel kapcsolatban, nyilvánvaló, hogy mindenkit ellenfélnek néznek, így érthető a reakciója. Persze, azt sem mondhatjuk, hogy Vettel sokkal fiatalabb lenne nálam” – szúrt oda a 34 esztendős lengyel, 31 éves kollégájának. „Másrészt így is van elég sok fiatal versenyző a jövő évi rajtrácson, például a csapattársam, George Russell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: