DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Vannak fiatalok, akik megérdemelnék

Kettős érzései vannak a négyszeres világbajnoknak Robert Kubica visszatéréséről: személy szerint örül neki, de célzást tett arra, a lengyel egy ifjú tehetség elől veszi el a helyet.

Nyolc év kihagyása után szerepel újra 2019-ben a Formula-1-es rajtrácson a 34 éves Robert Kubica. A visszatérés – a 2011-es súlyos kézsérülés után – szenzációs történet, amellyel a népszerű lengyel számtalan rajongójának vágya válik valóra. Sebastian Vettel, aki 2007-ben éppen Kubica balesete révén debütált a BMW-vel az F1-ben, örül is egykori ellenfele visszatérésének, és ellenérzés is kering benne.

„Vegyes érzéseim vannak. Egyrészt személy szerint örömmel tölt el. Senki el nem tudja képzelni, mennyire nehéz dolga volt, min ment keresztül” – mondta a svájci Blicknek Vettel, de nyilatkozatában ott volt a „de” is. „Másfelől vannak fiatal versenyzők, akik érdemelnek egy esélyt.”



A német nem nevesítette, melyik fiatal pilótákra gondol, mindenesetre Esteban Ocont számos más csapatéval együtt szóba hozták a Williams ülésével is, a tehetséges francia azonban kiszorult a mezőnyből és a Mercedes tartalékosa lesz 2019-ben.

Vettel egy másik régi versenytársról, Michael Schumacherről is szót ejtett az interjúban: „Michael számos évet töltött Maranellóban, szellemisége pedig még mindig körüllengi a csapatot. A versenyző nyelvén beszélnénk egymással, nem a mérnökökén, ezért segítene különösen sokat. Mindig is kiváló kapcsolatom volt Michaellel, igazán hiányzik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: