DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Kubica érti a kritikusokat, de hisz magában

A következő év egyik szenzációja lesz, hogy Robert Kubica újra teljes szezont futhat majd az F1-ben a Williams színeiben. Sokan kételkednek a jó szereplésében, de a lengyel magabiztosnak tűnik.

Egy év teszt- és fejlesztőpilótai szerep után ismét teljes értékű versenyzővé vált Robert Kubica. A 34 éves lengyel tehát egy éven át bizonyíthat magának, a csapatának, és kritikusainak egyaránt. 

A lengyel pilóta nem csodálkozik, ha néhányan megkérdőjelezik szereplését: „Ha csapatfőnök lennék, bennem is felmerültek volna kételyek. Ez az év nagyon hasznos volt, mert az első találkozáskor azt mondtam a csapatnak: ’Ha vannak kétségeink, akkor ne csináljuk, mert a nehezebb időkben majd könnyű lesz a karomra mutogatni, és biztos akarok lenni benne, hogy ti is elhiszitek, hogy meg tudom csinálni’.”

 kubica-hisz-magaban-2019



„Mindenekelőtt nekem kellett elhinnem, hogy véghez tudom majd vinni a feladatot, de aztán az egész csapatot is biztosítanom kellett erről. Ha azt gondolnám, hogy nem tudnék versenyképesen vezetni, nem lennék itt” – folytatta magabiztosan Kubica.

A Williams pilótája szerint az elmúlt időszak bebizonyította alkalmasságát a feladatra: „Normális dolog, hogy az emberek látják a korlátaimat, és megkérdőjelezik, hogy tényleg képes vagyok-e rá. Tudom, hogy nehéz elhinni, de a Williamsszel közösen láttuk az utóbbi 16 vagy 18 hónapban a fejlődést, és hogy meg tudom csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: