DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Lewis megdöntheti Schumacher csúcsait

Mark Webber szerint Lewis Hamilton egy körön gyorsabb a hétszeres F1-es világbajnoknál, az időmérőkön csak Ayrton Sennát lehet hozzá mérni és ha így folytatja, történelmi dolgokat érhet még el.

Mark Webber, a korábbi többszörös F1-es futamgyőztes pilóta kimondta azt, ami a számok alapján is elég egyértelmű: a Formula-1 Ayrton Senna nem látott annyira jól kvalifikáló versenyzőt, mint Lewis Hamilton. Az immár ötszörös világbajnok 83 pole-pozíciónál tart, amivel első a sportág örökranglistáján és ha az utóbbi években látott eredményeket hozza a következő két szezonban is, akkor elérheti a százas határt.

00117017_755



"Egyszer már mondtam ezt, de most kimondom újra: az időmérőkön ő a legjobb Senna óta. Úgy értem, hogy egy körön még Michael Schumachernél is gyorsabb" - mondta Webber a Speedcafénak adott interjújában. "Egyértelműen ő a legjobb ebben az elmúlt mondjuk negyven évet tekintve, az egykörös tempót tekintve ott van Ayrton mellett. Amikor kell, akkor mindig rákapcsol szombatonként."

Webber szerint egyébként az idei vb-címét is ennek köszönheti a brit: tizenegy pole-pozíciót szerzett és a rajtpozíciós átlagokat tekintve is ő volt a legjobb 2,48-as átlaggal annak ellenére, hogy egy technikai hiba miatt már a Q1-ben kiesett Németországban. "Azt nem tudom, hogy mi az ő gyengepontja, ezért is olyan veszélyes. Ő az egyik legjobb és még nem fejezte be a karrierjét, szóval sok statisztikában lehet listavezető, ami hihetetlen, de tényleg hihetetlen teljesítmény."

Az ausztrál szerint egyébként nagyon sok minden történhet még addig, de ő olyan motiváltnak látja Hamiltont, hogy szerinte a brit megdöntheti Michael Schumachet hét vb-címes, 91 futamgyőzelmes csúcsait is - főleg, ha 2019-ben is nyerni tud, mert szerinte az további plusz löketet adhat neki. Szerintetek eléri a bűvös számokat Hamilton?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: