DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Berger: Egy Schumacher-Ferrari páros mindenki álma

Bár a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher még csak idén nyerte meg a Formula-3-as Európa-bajnoki címet, sokan már most a Ferrari volánja mögött szeretnék látni. Gerhard Bergert meggyőzte.

Alighanem ez a pletyka kikerülhetetlen volt, hiszen Michael Schumacher karrierje csúcsát a Ferrarinál érte el, s ott is töltötte el a legtöbb időt a német, Gerhard Berger pedig most erről a lehetőségről beszélt.

„Mick Schumacher két éven belül a Ferrarinál lesz. Igaz, azt nem tudom, hogy a motorhome-ot fogja szállítani, vagy az F1-es autót fogja vezetni” – viccelt Berger az Arany Sisak díjátadón.

Raikkönen és Schumacher az Olasz Nagydíjon


2018 rendkívül sikeres év volt Mick Schumacher számára, különösen a második fele a szezonnak, amikor is a hátralévő tizenkét futamból hetet is meg tudott nyerni, ami a rivális Dan Ticktummal szemben jelentette számára a bajnoki címet. Jövőre az ifjabbik Schumacher a Formula-2-ben fog szerencsét próbálni a Prema Powerteam, akikkel már tesztelt is Abu Dhabiban, amit megsüvegelendő eredménnyel zárt.

„Komolyra fordítva a szót, Michael fia a szezon második felében engem meggyőzött. Azt mondják, csak azért volt erre képes, mert alatta volt a legjobb technika, de én láttam, hogy esős korülmények között is ő győzött. Minden lehetősége megvan arra, hogy még tovább fejlődjön az F2-ben. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek az az álma, hogy néhány éven belül az apja autóját vezethesse” – utalt a Ferrarira Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: