DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szirotkin: Egyértelműen nézett ki a 2019-es ülés

Szergej Szirotkin sokáig nyeregben érezte magát és gyakorlatilag biztos volt benne, hogy 2019-ben ismét ő vezetheti az egyik Williamst, erre jövőre Kubica és Russell kezd az istállónál.

Szergej Szirotkin 2018-ban teljesíthette újoncévét az F1-ben, 2019-ben viszont partvonalon kívülre került, ugyanis a jövő évben a lengyel Robert Kubica, valamint az F2-es bajnok újonc, George Russell vezethet a Williamsnél.

Az oroszt támogató SMP Bank is szakított a Williamsszel a gyenge eredményekre hivatkozva, Szirotkin sorsa így gyakorlatilag megpecsételődött. Pedig az orosz sokáig készült, hogy 2019-ben is vezethet a kék-fehér istállónál.

„Reménykedtem benne, hogy lesz második szezonom is, és ez egy jó darabig elég egyértelműnek nézett ki” - olvashatók az orosz szavai a Motorsport.com portálon. „Volt is ok a reménykedésre, de ilyen az F1. Ez egy nehéz világ. Ahhoz, hogy sikereket érj itt el, nagyon sok mindennek össze kell állnia, ez most sajnos nem jött össze. És ezek nem is feltétlenül múlnak az autó vagy a versenyző teljesítményén.”

szirotkin



Szergej Szirotkin újoncszezonjában mindössze egyetlen pontot szerzett, viszont legyőzte csapattársát, Lance Strollt az időmérőket tekintve, valamint a 17 futamból, amikor mindketten célbaértek, nyolcszor az orosz végzett előrébb.

Szirotkin elmondása szerint el sem hitte, amikor bejelentették, hogy Robert Kubica lesz George Russell csapattársa 2019-ben. Pedig egyébként azzal tisztában volt, hogy az SMP kiszáll mögüle, mégis reménykedett a változásban. „Volt néhány találkozó a felek között, ami végül nem úgy alakult, ahogy annak kellett volna. Az SMP sok dolgot nem fogadott el, ez már egy erős jel volt. De reméltem, hogy valami változik.”

Az orosz saját elmondása szerint csak azt sajnálja, hogy nem élvezte jobban első versenyét Ausztráliában, ugyanis túl sok volt a stresszfaktor azon a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: