DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettelnek technikai gondja volt a futamon

Maurizio Arrivabene szerint már a felvezető körön egyértelmű volt a probléma, ami aztán alapjaiban határozta meg a Ferrari német F1-es pilótájának Brazil Nagydíját.

Nagyon rosszul alakult Sebastian Vettel futama Brazíliában, hiszen hiába rajtolt az első sorból, az élmezőny tagjai elég gyorsan átugrották és egyértelműen ő volt a leglassabb a három topcsapat versenyzői közül. A német szerint rosszul indult és rosszul is fejeződött be a versenye, így egyáltalán nem elégedett - ő viszont nem említette azt a technikai hibát, amire Maurizio Arrivabene rávilágított.

00118022_430



"Már a felvezető körtől kezdve tisztában voltunk vele, hogy probléma van Seb autójának egyik szenzorával. Ez azt jelentette, hogy az egész futam során már beállításokat kellett használnunk ahhoz képest, amiket alapvetően használtunk volna, emiatt nehéz volt vezetni az autót" - idézi a Ferrari csapatfőnökét az Autosport.

Vettel viszont nem hibáztatta csapatát, sőt, saját bevallása szerint nem is nagyon törődött ezzel a problémával, megpróbálta a lehető legtöbbet kihozni az autóból ennek ellenére - szerinte az nagyobb gondot jelentett, hogy a riválisok nem szenvedtek annyira a lágyabb keverékű gumin, mint ahogy azt ők előzetesen gondolták.

"A szuperlágy nem kopott eléggé, ez a helyzet. Lehetett látni, hogy volt ugyan két-három olyan körük, amikor szenvedtek és akkor azt gondoltuk, hogy jók lehetünk, de előtte és utána is gyorsabbak voltak. A szuperlágy gyorsabb volt, sokkal gyorsabb és nem fogyott el eléggé. Szerintem senki se gondolta a futam előtt, hogy a szuperlágy-lágy stratégia ilyen sima lesz, de az lett" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: