DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon: Verstappen meg akart ütni

Esteban Ocon úgy látja, teljes mértékig a szabályoknak megfelelően járt el Max Verstappennel szemben, mikor megpróbálta visszavenni a körét. Azt mondja, a holland meg akarta ütni.

A Force India francia versenyzője a futam 44. körében a friss szuperlágy gumikon, a Mercedes erőforrás fölényét kihasználva megpróbálta visszavenni körét az élen autózó Max Verstappentől, akit azonban kilökött, így Lewis Hamilton nyerte meg a Brazil Nagydíjat.

Verstappen már a rádióban is tajtékzott, azt mondta, jobban teszi Ocon, ha nem kerül a szeme elé, azonban az autóból kiszállva ő maga kereste meg a franciát. A szembesülésnek lökdösődés lett a vége, mely miatt mindkettejüket beidézték a versenyfelügyelők. Régóta nem fajult tettlegességig egy vita két pilóta között az F1-ben.

Már aligha lesznek beszélő viszonyban


A holland p*csnek nevezte Ocont, aki azt mondta, Verstappen meg akarta őt verni: „Két körön keresztül mentem Max mögött. Az első körben gyorsabb voltam, a másodikban úgyszintén. A szabályok ilyenkor megengedik, hogy visszaelőzzem, tehát így is tettem.”

„A külső ívre kerültem, ugyanazt a manővert hajtottam végre, mint Alonso és még sok más pilóta ellen a mezőnyben, mégsem végződött így egyik sem, csak ez” – hibáztatta Verstappent Ocon. „Igazán sokkolt Max viselkedése a futam után. Az FIA embereinek kellett közbelépniük, mert elkezdett lökdösődni, aztán meg is akart ütni. Ez nem profi hozzáállás.”

„Ugyanakkor már hozzászoktam ahhoz, hogyan kell Max-szal harcolnom. Sosem fog megváltozni, és megvan már a maga előélete az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: