DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappenéket beidézték a lökdösődés miatt

Még Max Verstappen sem lehet biztos abban, hogy teljes mértékben vétlen áldozatként fognak beszélni róla a Brazil Nagydíjat követően, erről pedig ő maga gondoskodott a verseny leintése után.

Esteban Ocon lekörözöttként kiütötte a hollandot az élről az interlagosi futamon, amit a versenybírók 10 másodperces stop&go büntetéssel, Verstappen pedig a parc fermében egy kamera által is rögzített lökdösődéssel „honorált”. A tettlegességig fajuló szóváltás ide kattintva, a pályán történt ütközést pedig az alábbi videóban tekinthető meg.

A holland ezen tette azonban szintén kimeríti a szabálytalanság definícióját, mégpedig az FIA Nemzetközi Sportkódexének 12.1.1.c) pontját, mivel a pálya területén belül okozott sérelmet egy másik versenyző számára, fizikai kontaktusba lépve vele. Verstappen és Ocon közép-európai idő szerint 21:15-kor járul a sportfelügyelők elé.

A nem is olyan távoli múltból fel lehet idézni egy hasonló, noha ennél durvább esetet. A szintén az FIA fennhatósága alá tartozó TCR Európa-kupa monzai hétvégéjén a szerb Dusan Borkovic ütötte meg riválisa, Mikel Azcona csapatának egyik tagját, ami miatt a pilótát utólag kizárták a hétvégéről, elvéve eredményét mindkét futamról.



00118021_983

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: