DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Arrivabene karrierem legjobb főnöke

Kimi Raikkönen Interlagosban ferraris karrierjét értékelve elmondta, annak ellenére, hogy már jó néhány csapatfőnökkel dolgozott együtt, eddig Maurizio Arrivabenével élvezte leginkább a közös munkát.

Kimi Raikkönen utolsó két Ferrarival töltött futamára készül a Formula–1-ben, hiszen jövőre a Sauberhez igazol.  A finn Brazíliában az olasz La Gazetta dello Sportnak értékelte az elmúlt éveit és elmondta, annak ellenére, hogy Maurizio Arrivabenét sokan kritizálták az idei szezon során, úgy érzi, a Ferrari irányítása hosszú idő után ismét egy olyan ember kezében van, akit karrierje legjobb főnökének tart.

„Úgy gondolom, a Ferrarinak az utóbbi három évben végre sikerült jó útra lépnie, és a csapat is jó kezekben van. Arrivabene ugyanis karrierem legjobb főnöke volt, ő megfelelő ember, mert nagyon jól végzi a munkáját” – vélekedett 2007 világbajnoka, aki úgy érzi, az elmúlt évek nem voltak olyan könnyűek számára, mint ahogy azt sokan gondolnák.



A 39 éves pilóta nyolc évet töltött a Ferrarival és ezalatt 151 futamon állt rajthoz. Ennél csak Michael Schumacher versenyzett többször a maranellói istálló színeiben. A finn elismerte, megtiszteltetésnek érzi azt, hogy az olaszok pilótájaként versenyezhetett a Formula–1-ben.

„Természetesen kiváltságosnak és megtisztelve érzem magam, hogy egy olyan csapattal dolgozhattam együtt, akinek a történelmét és tradícióját a világ minden részén ismerik, és büszke vagyok arra, hogy ennek én is részese lehettem” – mondta a finn pilóta. Elmondása szerint ennek ellenére már várja, hogy csatlakozhasson a Sauberhez és amiatt sem aggódik, hogy jövőre feltehetően a középmezőnyben kell versenyeznie.

„Miért kellene félnem? Az a szándékom, hogy segítsem őket a munkájukban és szórakozzak. Amikor 2012-ben visszatértem a Lotusszal, az emberek azt mondták, hibát követek el és semmit sem fogok majd elérni, aztán a dolgok másként alakultak. Ez akár most is megtörténhet. Nem mellesleg a Saubernél arra fókuszálhatok, amit igazán szeretek: a versenyzésre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: