DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nem áll félre Bottas elől

Valtteri Bottas a tavalyi évet ugyan egy győzelemmel fejezte be, mégsem tudott erre építeni idén. Lewis Hamilton elmondta, nem fogja segíteni csapattársát, és szerinte erre nincs is szüksége a finnek.

Noha Hamilton már elhódította a világbajnoki címet idén is, elárulta, hogy csak emiatt nem fog félreállni Bottas útjából, hogy engedje nyerni.  A brit azt is elmondta, hogy a2018-as évének egyik legkellemetlenebb pillanata volt, mikor Bottas elengedte őt a csapat utasítására Szocsiban.

Többen is úgy gondolják, hogy mivel Hamilton számára már tét nélküli az utolsó két verseny, adott helyzetben, visszaadja majd Bottasnak azt a bizonyos győzelmet, de Hamilton mentalitása ezt nem engedi meg.

Hamilton szerint Bottas a legjobb csapattársa


„A csapat nem fogja ezt meglépni” – szögezte le Hamilton a sajtótájékoztatón. „Ez nem olyasvalami, amire én kértem meg Valtterit, és szerintem ő sem kérne tőlem ilyesmit. Ő is saját erejéből szeretne győzni.”

„Szóval nem hinném, hogy tennék neki egy ilyen gesztust, hogy nyerni hagyom, és azt gondolom, erre neki sincs szüksége, magának szeretné megszerezni azt a győzelmet. Minden, amit tehetek, az, hogy támogatom őt a hátralévő két versenyen. A beállításainkat mindig is megosztottuk egymással, ez most sem lesz másképp. Jó volna, ha Valtteri erősen tudná befejezni a szezont, és így újult erővel vághatna neki 2019-nek.”

Tavaly az utolsó két futamon egy-egy pole-pozíció és futamgyőzelem volt Bottas jussa, miután Hamilton már biztosan világbajnok lett: „Idén nagyon erősen kezdett, miután tavaly jól zárta az évet, szóval erre építhet most is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: