DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon helyzete elbizonytalanította Russellt is

A Williamsnél az már biztos, hogy az F2 jelenlegi éllovasa, a Mercedes-junior George Russell kap lehetőséget 2019-ben, de a fiatal angol a mezőnyből (valószínűleg) kiszoruló Esteban Ocon helyzete miatt sokáig nem merte teljesen beleélni magát ebbe.

Őrült pilótakeringő zajlott le az F1-ben 2018 nyarán és őszén a jövő évre vonatkozóan, gyakorlatilag alig volt olyan csapat, ahol ne változott volna meg minimum az egyik versenyző személye 2019-re. Amellett, hogy nyilván a körön belül lévők is ragaszkodtak (volna) a helyükhöz, többen szintén szerettek volna odaférni a húsosfazékhoz, ilyen volt például az F2 jelenlegi éllovasa, a Mercedes-junior George Russell, vagy éppen a nagy rivális, McLaren-ifista Lando Norris is.

Az óriási tülekedésben Norrisnak végül jutott hely a McLarennél, és Russell is ülést kapott, utóbbi a Mercedes holdudvarába tartozó Williamsnél, szóval szintén nem került messzire az anyacsapattól. Ennek a helyezkedésnek nyilvánvaló volt, hogy lesznek kárvallottjai, ezek közül kiemelkedik az egyik legnagyobb ígéret, Esteban Ocon, aki (egyelőre legalábbis) nem tudott magának helyet találni a 2019-es rajtrácson.

00118017_693



Az előbb említett Russellt elbizonytalanította Ocon helyzete, erről a Motorsport.com szakportálnak beszélt. „Arra gondoltam, hogy az egész Esteban-sztori nem normális” - mondta az angol. „Alapvetően ha teljesítesz, jönnie kell a lehetőségeknek is. Ez a sztori viszont nem rajta és nem is a Mercedesen múlt. Az teljesen egyértelmű volt a Mercedes és Toto Wolff csapatfőnök részéről is, hogy ha én megfelelően teljesítek, megkapom a lehetőséget. Ez lenyűgözött. Hülyén hangozhat, de úgy gondoltam, ez az egész nagyon bizarr szituáció.”

George Russell GP3-as címvédőként kezdte meg a 2018-as F2-es szezont, a célja pedig az volt, hogy megismételje azt, amit a jövőre már a Ferrarinál versenyző Charles Leclerc megcsinált, vagyis két éven belül mindkét utánpótlás-nevelő bajnokságot megnyerje. Ettől már csak egy lépésre van, ugyanis a szezonzáró abu-dzabi duplaforduló előtt tekintélyes, 37 pontos előnyben van Alexander Albonnal szemben - a két futamon helyezések alapján maximum 40 pont szerezhető, ehhez jöhet még 4 pont a főverseny pole-pozíciójával, valamint kettő-kettő a két futam leggyorsabb köréért. Ha nincs is reménytelen helyzetben Albon, azért Russellnek saját kezében van a sorsa. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: